Dva bloky tvoria útulný rodinný dom v Poľsku

Fence House je rodinná rezidencia v Borowiec, Poľsko. Zaberá 290 metrov štvorcových priestoru a bol navrhnutý a postavený podľa módov: lina architekci, tím profesionálov, ktorí sa vždy zameriavajú na potreby klienta a pre ktorých každý projekt začína fázou výskumu a končí pozitívnou spätnou väzbou od klientov ,

Budova je usporiadaná do dvoch blokov. Obaja majú šikmé strechy a podobné veľkosti a tvary. Jedným z blokov je zóna rodičov, zatiaľ čo druhá je obsadená deťmi. Klienti chceli vytvoriť tento rozdiel medzi priestormi, aby mohli ponúknuť každému potrebné súkromie a nezávislosť.

Návrh domu je súčasnou interpretáciou tradičného štýlu, teda aj šikmých striech. Garáž, ktorá je rozšírením domu, bola navrhnutá v podobnom štýle s asymetrickou krychlovou formou.

Architekti použili jednoduché a surové materiály ako tehly, betónové a šedé plechy, aby ponúkli domu minimalistický vzhľad, niekde medzi tradičnými a modernými, možno aj s niekoľkými priemyselnými a rustikálnymi náznakmi.

Fasáda smerujúca na ulicu má najmenšie množstvo okien a tie, ktoré sú tu, sú pomerne malé v porovnaní s panoramatickými oknami na zadnej fasáde a posuvnými sklenenými dverami, ktoré spájajú priestory s vonkajším priestorom.

MoreINSPIRATION
  • Inovatívny rodinný dom postavený z recyklovaných betónových blokov
  • Útulný rodinný dom umelecky kombinuje moderný a tradičný
  • Útulný rodinný dom s plávajúcim horným poschodím

V prízemí dvoch blokov je spoločná oblasť pre všetkých. Tu sa nachádzajú sociálne priestory, ako je salónik, kuchyňa a jedáleň. Majú spoločný otvorený pôdorys. K dispozícii je chodba, ktorá ich spája, a to je aj miesto, kde sa nachádza schodisko. Zaujímavou vlastnosťou je okno, ktoré ponúka výhľad na vozidlo zobrazené v garáži.

Mezanínové podlažie obsahuje súkromné ​​priestory, ako sú spálne a kúpeľne. Spálne rodičov je jednoduché a má stodolové dvere, zatiaľ čo detská spacia časť má naozaj skvelý dizajn pre postele.

Lôžka sú integrované do drevených rámov, ktoré napodobňujú dom. Majú dokonca výrezy určené ako okná a strešné okná. Dekor je naozaj zaujímavý, ako dom v dome.

Na mezanínovej úrovni architekti integrovali knižnicu s veľkou knižnicou zo starých dubových trámov. K dispozícii je aj veľká lavička, ktorá dokončuje priestor. To zodpovedá knižnici a vytvára súdržné a veľmi útulné prostredie.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár