Tradičný dom nádvoria sa vrátil do Malajzie

Rezidencia, ktorú dnes preskúmame, je osobitná v tom zmysle, že jej dizajn úspešne obnovuje tradičný obraz nádvoria domu. Objekt sa nachádza v meste Selangor v Malajzii v novom bývaní s rozlohou 22 'x 75'.

Dom bol zrekonštruovaný v roku 2015 02 Design Atelier Sdn. Bhd. Koncepcia projektu bola zameraná na minimalizáciu vnútorného priestoru rozšírením obytnej plochy smerom von. Bola to žiadosť od klienta. Súčasný štýl bol zvolený tak pre exteriér, ako aj pre interiér budovy.

Parkovanie bolo zámerne znížené v prospech sviežej záhrady pred domom. Predná veranda sa stala dôležitou súčasťou jej dizajnu. Jedným z hlavných problémov bolo priniesť prirodzené svetlo do vnútorných priestorov a to bolo vykonané rôznymi spôsobmi.

Interiér predstavoval otvorený koncept. Obývacia časť, jedáleň a kuchyňa zdieľajú podlahovú plochu. Nachádzajú sa v centre rezidencie. V samom strede priestor na dvojité výšky je naplnený zeleňou a prirodzeným svetlom.

Dve veľké stromy a niektoré kríky tvoria centrálne vnútorné nádvorie bez toho, aby boli oddelené od obytných priestorov akýmikoľvek priečkami alebo stenami. Návrhár sa rozhodol nechať priestory interagovať a vytvoriť spojitú zónu.

MoreINSPIRATION
  • Moderný kórejský dom inšpirovaný tradičnou architektúrou a Feng Shui
  • Veľmi malý dom nájde priestor pre očarujúce malé vnútorné nádvorie a strom
  • Starý dom z tehál sa vrátil do moderného rodinného domu

Niektoré strešné tašky boli nahradené čírymi polykarbonátovými vrstvami a táto stratégia dovolila prirodzenému svetlu vstúpiť do vnútorných priestorov. Pevné steny miestností na hornom poschodí boli nahradené posuvnými dverami, čo je dôvod, prečo je želanie umožniť voľný tok svetla a uľahčiť priečnu ventiláciu a interakciu medzi týmito priestormi a nižšou úrovňou.

Návrhár sa rozhodol sústrediť sa hlavne na prirodzené svetlo, ktoré vstupuje do interiérových priestorov, na myšlienku priestoru v celom dome a na zeleň, ktorá je súčasťou jeho dizajnu. To viedlo k výberu veľmi jednoduchých a neutrálnych materiálov a farieb.

Betónové steny a podlaha ponúkajú priestor holý a surový vzhľad. Sú doplnené dreveným nábytkom. Súčasťou každej z izieb je aj výber moderných a starožitností. Obývacia časť je obzvlášť pekná a ponúka stolík s živým okrajom s nepravidelným tvarom.

Sociálne oblasti sa zhromažďujú na nižšej úrovni. Horná úroveň je obsadená spálňami a kúpeľňami. Každá spálňa má svoj vlastný podiel zelene, ktorá je týmto spôsobom úzko prepojená s prírodou. Hlavná spálňa má vlastnú kúpeľňu a je vizuálne prepojená s prednou záhradou. Spálňa a kúpeľňa sú v prípade potreby oddelené závesmi a majú otvorený plán.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár