Svetlo sa otvára drobným domovom v Montreale

Architektúra otvoreného formulára nedávno dokončil redizajnRezidencia LeJeune, domov circa-1890s v štvrti Plateau-Mont-Royal v Montreale v štáte Quebec.

Optimalizácia interiéru s rozmermi 835 stôp bola rozhodujúcou súčasťou procesu návrhu. Okrem toho vízia a životný štýl majiteľa vyžadovali otvorené obytné priestory v prízemí a interakciu interiéru s dvorčekom.

"Túžba majiteľov" žiť vonku "v teplejších ročných obdobiach viedla k rozšíreniu interiérových obytných priestorov na terasu, ktorá bola navrhnutá s rovnakou pozornosťou na pohodlie a kvalitu ako interiér domu," uviedli architekti.

Namiesto typickej jedálne je otvorená plocha medzi kuchyňou, obývacou izbou a terasou. Nábytok je prispôsobený potrebám cestujúcich.

Domový dvojpodlažný vchod, osvetlený sochárskym svietidlom, víta návštevníkov s ilúziou veľkoleposti. Čierna knižnica slúži ako prechod medzi vstupnou a obytnou plochou. Na strop a steny je namontované množstvo osvetlenia, statické aj pohyblivé.

V tomto dome, absencia fyzických hraníc medzi funkčnými priestormi nielen zvyšuje obytný priestor, ale tiež vyhovuje dynamickému životnému štýlu jeho obyvateľov. [Informácie poskytované architektúrou otvorený formulár; fotografovanie Adriena Williamsa]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár