Minimalistický dom Roces, víťaz ocenenia rezidenčnej budovy roka

V rámci tohtoročného festivalu London Design sa medzi všetkými udalosťami zúčastnilo aj ocenenie Rezidencia budovy roka, ktoré bolo prijaté v štúdiu Govaert & Vanhoutte Architects v Bruggách. Štúdio navrhlo House Roces, minimalistickú oceľovú a sklenenú konštrukciu nachádzajúcu sa v Belgicku. Rezidencia bola navrhnutá kolmo na ulicu a je tvarovaná ako minimalistický, predĺžený objem.

Tvar budovy je v kontraste so stromami a vysokými okolitými budovami, čo z neho vyniká ešte viac. Tento objem ocele a skla je organizovaný v niekoľkých oblastiach a umožňuje panoramatický výhľad na okolité priestory. Napriek tomu, že pozdĺžna konštrukcia sa zdá byť veľmi blízko k zemi, má skutočne dve úrovne. Oba zahŕňajú spálne a sú prepojené plávajúcim zinkovým schodiskom.

MoreINSPIRATION
  • Dom s moderným a minimalistickým pohľadom na dve rodiny
  • 50-ročný starý dom prestavaný do súčasného a trvalo udržateľného domu
  • Neobvyklá budova fasády v Mexico City

V budove sú veľké oceľové okenné rámy a sklenené steny, ktoré pokrývajú celú fasádu. Interiér je veľký otvorený priestor s niekoľkými oddelenými plochami. Rozdeľovače priestorov vymedzujú medzery. Sklenená fasáda umožňuje prirodzenému svetlu zaplaviť interiér a dodáva teplo do interiéru. Chladenie skla je však rozšírené na lávové skaly a betónovú terasu. Sklo tiež robí prechod z vnútorných priestorov do záhrady alebo bazéna hladký a takmer nepozorovateľný.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár