Letný dom sa ponorí do prírody jedinečným dizajnom

Castle Rock House je súkromná rezidencia nachádzajúca sa na Severnom ostrove na Novom Zélande. Bol navrhnutý tak, aby slúžil ako letné útočisko a nikdy ako stály domov. Projekt bol vyvinutý architektmi HERBST, spoločnosťou založenou spoločnosťou Nicola a Lance Bylinkami.

Ich neustále hľadanie najlepšieho spôsobu života a pocitu spojenia s novozélandskou krajinou a klímou ich inšpirovalo k tomu, aby sa stali, ako odhalí časopis Monokl, "majstri, ktorí si bezproblémovo posúvajú budovy do krajiny a zároveň využívajú maximálne nádherné výhľady".

Opis sa dokonale vzťahuje na tento projekt. Hradný dom bol dokončený v roku 2015 a jeho unikátny dizajn umožňuje, aby sa ponoril do prírody a stal sa prirodzenou súčasťou krajiny.

Štruktúra domu je roztrieštená, ale zároveň objemy a pevne spojené. Pavilóny sú ekologicky zabudované do terénu a sledujú svah a maximalizujú pohľad.

Životný pavilón obsahuje 4 priestory usporiadané do usporiadania zotrvačnice. Skladá sa z otvorenej kuchyne, obývacieho priestoru a dvoch krytých palúb. Interiér je jednoduchý a príjemný.

MoreINSPIRATION
  • Štíhly dom, luxusný dom jazera ukotvený v prírode
  • Clearhouse vám umožní vziať si všetku krásu, ktorú príroda ponúka svojim elegantným dizajnom
  • Dom, ktorý zahŕňa letné a všetky jeho perky

Salónik je oddelený a intímny priestor s rôznymi farebnými drevenými panelmi na stenách, otvorenými policami a komfortnou lavicou s vstavaným skladom. Odtiaľ sú výhľady mimoriadne pekné a zaručujú tak aj relaxačnú atmosféru v izbe. Okno výklenok je perfektný čítací kút a jedno z najkrajších miest v celom dome.

Drevené panely pokrývajú steny, podlahy a stropy. Vytvárajú teplú a príjemnú atmosféru a zároveň nastavujú organickú farebnú paletu. Jedna z deliacich stien je vyrobená z nastaviteľných panelov, ktoré môžu maximalizovať priestor a vytvoriť vzdušnejší a priestrannejší vzhľad. Tieto primárne obytné priestory sa nachádzajú na najvyššej úrovni.

Schodisko ponúka prístup do nižšej úrovne, ktorá obsahuje spacie štvrte. Tu sú dve veľké spálne umiestnené pozdĺž veľkej hosťovskej oblasti schopné ubytovať štyroch ľudí. Tento objem je spojený s obytným priestorom krytou chodbou umiestnenou pozdĺž steny gabiónu.

Tento úžasný útočisko na pláži obklopuje krajinu a lokalitu a súčasne maximálne využíva názory. Vykonáva sa to nezvyčajnou a segmentovanou štruktúrou a zahrnutím zobrazovacej paluby a navrhovaním miestností s oknami a terasami s plnou výškou.

Prehliadka paluby má výhľad na more a krásnu okolitú krajinu a tiež sa zdvojnásobuje ako vonkajšia jedáleň. Vďaka všetkému dreve a tiež jednoduchému a prístupnému dizajnu je atmosféra príjemná a príjemná.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár