Priestranná rezidencia je umiestnená v preplnenom susedstve v Jakarte v Indonézii

Geometrická prítomnosť tohto dizajnu domu HGT Architects prináša pozoruhodnú sochársku kvalitu preplnenému obytnému bloku v centrálnej časti Jakarty v Indonézii. Obvodová stena obklopuje bočnú záhradu, aby zachovala súkromie a zabezpečila ochranu obyvateľov domu. Celková vonkajšia kompozícia je jedinečná zo všetkých uhlov pohľadu proti susedným domom a zvyšuje jej rohové umiestnenie. Na druhom poschodí okien sa nachádzajú zaujímavé výhľady na susedné zrelé stromy a ostatné sídlo v okolí, bez toho, aby ste obetovali súkromie.

Nepretržitý vnútorný priestor v prízemí je určený na bývanie, zábavu a zobrazovanie umenia. Nosné nosné steny uvoľnia prvé poschodie z nosných stĺpov, aby sa maximalizovala obytná plocha s definitívnymi oblasťami činnosti. Priestranný prízemný priestor je upokojujúci, keď vstupuje do izby s výhľadom na bočnú záhradu a otvorenú vnútornú terasu pre rastliny v kvetináčoch. Priradením otvorených priestorov na diagonálnej osi je hlavný obytný priestor dobre vetraný počas dňa. Štúdio / herňa využíva celú výhodu strešného okna a vysokého priestoru na prirodzené osvetlenie, ako aj cirkuláciu čerstvého vzduchu. Zdravie detí nášho klienta sa výrazne zlepšilo a rodina si udržala relatívne nízke náklady na účty za elektrinu, pretože sa presťahovali. [Fotky a informácie poskytnuté prostredníctvom e-mailu od HGT Architects; Fotografie od Tan Rahardian, Teddy Yunantha, & Rabani Kusuma Putra]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár