Alpine Lodge úplne zabalené do dreva, ale s moderným vzhľadom

Malá, ale mimoriadne príjemná a lákavá, bola táto horská chata postavená v južnom Tirolsku v nadmorskej výške 1400 metrov. Bol projektom EM2 Architekten a bol pomenovaný Jagdhaus Tamers. V skutočnosti existujú dve budovy, z ktorých sa skladá chata: táto útulná kabína a priľahlé štúdio. Spoločne majú podlahovú plochu 130 metrov štvorcových, ktorá je okolo 1399 štvorcových stôp.

Jednou z najzaujímavejších vlastností kabíny je stenu, ktorá sa dá otvoriť, aby odhalila sklenenú priečku. To umožňuje majiteľom pripojiť sa k nádherným výhľadom a obdivovať prírodu. Všetky okná kabíny sú dlhé, lineárne a nie širšie ako drevená doska.

Dôvodom je bezpečnosť. Nie je možné, aby sa cez jedno z týchto okien ani pre malé divoké zviera. Navyše, keď majitelia preč, zdi sa zatvára a kabína sa úplne zabalená do dreva. Toto je možné vykonať aj vtedy, ak je navyše chladné vonku, aby sa znížili tepelné straty.

V prízemí nájdete obytné, obytné a kuchynské priestory. Útulný priestor na posedenie tvorený čiernou pohovkou, kreslom a konferenčným stolíkom je vpredu umiestnený na sklenenej priehradke, takže odtiaľto môžete obdivovať výhľad na lesy a hory.

Na druhej strane otvoreného priestoru je kuchyňa, ktorá je postavená v zákrutách medzi moderným kachľom na drevo a oknom. K bielej stene je pripevnená drevená lavička, ktorá spolu s jedálenským stolom tvorí stôl.

Celý interiér kabíny je zabalený v dreve okrem kachlí. Kôš na uloženie palivového dreva však obnovuje rovnováhu. Podlahy, steny a stropy sú vyrobené z rovnakého druhu dreva, zatiaľ čo nábytok je iný, ale textúra a farba je veľmi podobná.

Kuchyňa je malá, ale praktická. Vstavaný nábytok a tenké, ale ovládateľné okno mu dávajú otvorený vzhľad. Čierne počítadlá poskytujú silný a elegantný kontrast v kombinácii s drevom, ktoré sa nachádza všade okolo nich.

MoreINSPIRATION
  • Moderná rezidencia zabalená do dreva, dovnútra a von
  • Budova švajčiarskej armády prestavaná do moderného alpského domu
  • Ďalšia očarujúca drevená kabína v Austine, Texas

Dostane sa drevené schodisko osvetlené sériou tenkých okien. Dlhá a úzka chodba je vybavená malou pracovnou stanicou na konci, s pracovným stolom, stoličkou a ničím iným.

Toto je kľudné miesto, kde sa môžete postarať o niektoré problémy súvisiace s prácou. V hornom poschodí je súkromná zóna, ktorá obsahuje dve spálne a kúpeľňu.

Spálne sa nachádzajú za týmito drevenými priečkami, ktoré boli navrhnuté tak, aby nedosiahli strop, aby vytvorili zmysel pre otvorenosť. Tieto oddiely sa taktiež zdvojnásobia ako úložné priestory, aby mohli byť steny a podlaha spálne bez nábytku. K dispozícii je ďalšie úložné priestory pod posteľou.

Spálne sú umiestnené vedľa seba a nie sú úplne utesnené jeden od druhého. Okenné štrbiny umožňujú niektoré pohľady na okolie a môžu byť otvorené, aby umožnili čerstvý vzduch v ich veľkostiach a tvare, aby zabránili tomu, aby si odtiaľ mohli vychutnať panoramatické výhľady, ale udržujú miestnosť teplejšia a bezpečnejšia a súkromnejšia.

Kúpeľňa, na rozdiel od zvyšku kabíny, má matnú čiernu povrchovú úpravu, ale len pre jeden konkrétny priestor. Zahŕňa zásuvnú sprchu, murovanú nástenku s veľkým priestorom na čítanie a záchod.

Štúdio obsahuje zásuvkový priestor a kúpeľňu. Je navrhnutý rovnako ako hlavná kabína, s vstavaným dreveným nábytkom a útulnými textúrami. Kúpeľňa nie je úplne uzavretá a čiastočne sa otvára do obytného priestoru / spálne.

Má tiež operabilnú stenu, ktorá sa otvára na odhalenie vonkajšieho prostredia. Môžete vidieť, že štúdio stojí pred hlavnou kabínou.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár