Kuchyňa a bar Simbio v Bukurešti sa objavuje v očarujúcej starej budove

Rehabilitácia jednej z krásne starých budov v Bukurešti nie je v parku žiadnym piknikom. Oživenie toho, čo kedysi bolo ohromujúcim architektonickým majstrovským dielom a jeho modernizácia tak, aby zapadala do modernej kuchyne a baru, bola skvelo vykonaná rumunským štúdiom SYAA Architecture (Soare & Yokina Associated Architects) a stavbou a reštaurovaním Cella Cosimex. Úžasne zložitý projekt zvnútra von, táto nová reštaurácia a bar v Bukurešti stojí za to navštíviť a obdivovať.

Postavený na začiatku 20. storočia, dom, ktorý chráni kuchárku a bar Simbio, bol väčšinou ozdobený vlastným nábytkom a niekoľkými kľúčovými položkami, ktoré našli majitelia na blších trhoch, v skladoch a na internete. Tím architektov, ktorí umožnili realizáciu tohto projektu, je z architekta Eliza Yokina, architektky Iriny Plopeanu, architekta Cosmina Anghelacheho a architekta Siminy Ignatovej. Pri pohľade z mysle videli, ako by sa starý dom mohol premeniť na miesto, kde sa ľudia stretávajú, aby sa zhryzli alebo sa do práce nerušili. Spolupracovali s majiteľmi na vytvorení pocitu slobody a pohody uprostred rumunského hlavného mesta.

Podľa SYAA Architecture "priestor mal dve úlohy: byť dokonale funkčný pre reštauráciu, ale aj reprezentatívny pre dom na ulici Negustorilor 26, ktorý tam bol už storočie. "Projekt zahŕňa rekonštrukciu a interiérovú rekonštrukciu novej reštaurácie a baru, ktorú otvorili Dana Nica a Julia Younis. Šíriť sa o 360 metrov štvorcových, priestory vyfotografované Catalinom Georgescom vyzerajú úžasne pozývané.

Bolo to vzrušujúce prvý kontakt s domom: tichý, krásny, tmavý, so zeleným svetlom prefiltrovaným bohatou záhradou s údenými kachľami, bledými zrkadlami a ťažkým nábytkom. V dome už boli dobre vymedzené priestory: salónik so svetlíkom, zelená kachľová miestnosť, malá miestnosť, skvelá miestnosť, schodisko, suterén s murovanými oblúkmi ... Z počiatku bolo jasné, že bar bude v suteréne, reštaurácia s kuchyňou na prízemí a pracovným priestorom v podkroví. Práve sme umiestnili funkčný scenár čo možno najefektívnejšie v existujúcich priestoroch, čo znamená v niektorých prípadoch medzery v stenách, zmeny stien a iné minimálne zásahy.”

Po minimálnom zasahovaní do priestorov budovy bol faktor WOW zavedený starostlivo vybranými zmenami: "Prijali sme niektoré opatrenia, ktoré na dome celkom výrazne ovplyvnili vyzerajú ako odstránenie odkvapov - nešpecifické v benátskom štýle v architektúre, kartézsky model zavedený na fasáde a novo vybudovanú strešnú terasu.”

Takže vidíte, ako sa láska k starému môže krásne spojiť s novým, vytvárať výnimočné priestory? Rumunsko má veľa historických budov krásne zrekonštruované, takže navštívte Alt Club, exkluzívny IT klub v Rumunsku, ktorý zaberá historickú budovu v Temešvári.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár