Kancelárska budova prepravných kontajnerov zachytáva podstatu svojho spoločenstva

V roku 2016 sa konala súťaž v Lagose v Nigérii. Cieľom bolo nájsť vhodný dizajn pre administratívnu budovu. Klienti boli skupinou developerov softvéru a systémových architektov zo zlievarne afrického fintia. Víťazom bolo štúdio WOE + Art Architecture, ktoré prišlo s dizajnom, ktorý používal prepravné kontajnery. Tento dizajn sa zhmotnil v roku 2017 a toto je budova, ktorá bola vytvorená.

Konštrukcia budovy bola riadená sériou požiadaviek od klientov. Chceli, aby to bol spoločný pracovný priestor, administratívna budova so súčasným a stimulujúcim dizajnom a štruktúrou. Ďalšou požiadavkou bolo, aby bola budova ľahko rozmiestniteľná a ponúkala pocit nezvyčajnosti. Architekti ponúkli perfektné riešenie: konštrukcia z kontajnerov. Kontajnery sú naskladané a pripojené a vytvárajú sériu previsov a malých plošín a terás, ktoré dávajú budove dynamický vzhľad.

MoreINSPIRATION
  • Izba 11 - kancelárska budova z kontajnerov
  • Mimo kancelársky box s čakacou miestnosťou vo vnútri kontajnera
  • Drahá nová kancelárska budova v New Yorku

Celý projekt bol realizovaný len za tri mesiace. To bolo možné s využitím prepravných kontajnerov miestneho pôvodu, ktoré boli prestavané a premenené na moduly pre kompaktnú a priestorovo efektívnu budovu s celkovou využiteľnou plochou 550 metrov štvorcových. Interiér je usporiadaný do série pracovných miest a zasadacích miestností usporiadaných okolo centrálneho trojitého atria, ktoré pôsobí ako cirkulačná plocha.

Žlté schodisko je umiestnené v jadre celej konštrukcie. Žltá farba je symbolická, je to rovnaký odtieň na autobusoch Lagos a verejných taxíkoch. Tento výrazný farebný tón rozveselí kanceláriu a dáva mu jedinečnú identitu a veľa charakteru. Okrem toho, žltá vyzerá skvele ako akcentná farba, keď je spárovaná so šedou, ktorá je v tomto prípade primárnym tónom.

Interiér je kolekcia svetlé a tmavo šedé priestory so sklenenými stenami a priečkami a minimalistickým dizajnom. Cieľom je uľahčiť interakciu medzi spolupracovníkmi, tímovou prácou a inováciou prostredníctvom spolupráce. Je to dizajnový smer zvolený mnohými modernými kancelárskymi priestormi a jednotlivé stratégie, ktoré sa vždy používajú, sú prispôsobené tak, aby odrážali spoločnosť a jednotlivcov, ktorí tam pracujú. V tomto prípade je budova tiež inšpiratívnym projektom pre spoločnosť, takže jej úloha presahuje rámec spoločnosti.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár