SHIFT - reštaurácia tvarovaná hudbou a prírodou v Bukurešti

Môžete navštíviť reštauráciu SHIFT v Bukurešti v Rumunsku v priestoroch v centre mesta, ktorý je ako galéria budov z 19. storočia. Reštaurácia bola predstavená ako rozšírenie existujúcej záhrady. Lama Architectura bola zodpovedná za projekt.

Spoločnosť bola založená dvoma mladými architektmi, menovite Calin Radu a Dan Enache, ako vášeň pre úprimnú architektúru, experimentálny dizajn a pozornosť k detailu. Veria, že existuje silné prepojenie medzi hudbou a architektúrou a s týmto projektom veľmi jasne.

Francúzsky roh sa stáva stredobodom a stáva sa ústredným bodom v tejto časti reštaurácie. Spája všetky závesné svietidlá a je to ako hudobné poznámky, ktoré sa stávajú šumivými svetlami, ktoré sa šíria okolo priestoru.

Niektoré steny sú pokryté prírodným machom, spôsob, ako doslova priniesť prírodu a vytvoriť silné spojenie so záhradou.

Reštaurácia má celkový vnútorný priestor 165 metrov štvorcových rozdelený na dve úrovne. Pôvodne budova mala prízemie, prvé poschodie a podkrovie. Na zvýšenie priestoru a otvorenie priestoru sa podkrovie a prvé poschodie stali jedinou úrovňou a strecha bola vystavená.

Pôvodné usporiadanie bolo zachované a murované steny boli omietnuté prírodnou hlinkou. Zvyšok použitých materiálov bol inšpirovaný prírodou. Drevo bolo použité na podlahy, steny a nábytok. Dosky boli namontované diagonálne, aby skryli nedokonalosti a neparalelné vlastnosti.

Na chodbe sú bridlicové steny a podlahy a postupne sa prechádza z dláždeného nádvoria do vnútorných priestorov.

Kov bol použitý pre základy stolov a stoličiek, ako aj pre iné malé konštrukčné prvky, ale materiál nie je pre reštauráciu vymedzujúci prvok a neovplyvňuje jeho dizajn, čo mu umožňuje zostať prirodzené a umelecké.

MoreINSPIRATION
  • Reštaurácia Bon, pokus o zachovanie histórie Bukurešti
  • Londýnska reštaurácia zapôsobila na veľa medi
  • Nueva Costanera Restaurant Design

Rozdeľovacie steny, ktoré oddeľujú rôzne zóny vo vnútri dvojitých ako vínové regály a sú plnené vínovými fľaškami.

Nábytok je jednoduchý. Reštaurácia obsahuje dostatok dekoratívnych prvkov a živých akcentových farieb a nepotrebuje nábytok, ktorý by vynikol. Je to stratégia, ktorá zabraňuje tomu, aby bol priestor predávaný.

Zaujímavou vlastnosťou je napríklad konkrétny priestor v hornom poschodí. Je to rohový kútik, kde sú sedadlá, steny a dokonca aj strop pokryté mäkkou kožušinou a kde je atmosféra útulná a intímna.

Zvyšok hornej úrovne ponúka živé a čerstvé vertikálne záhrady. Jedna oblasť je dlhá a úzka a obsahuje dlhú sadu polstrovaných lavičiek a sériu malých okrúhlych stolov. Na druhej strane stôl sú jednotlivé stoličky s klasickým dizajnom.

Časť steny na ďalekom konci je pokrytá zeleným machom a jej žiarivá farba je zvýraznená akcentujúcim osvetlením.

Ale možno najzaujímavejšie prvky sú svietidlá. Ich návrhy sú odvodené od estetiky záhrady. Textilné káble pripomínajú lezenie rastlín a mosadzné nástroje používané ako lustre a dekoratívne prvky vyzerajú, že vyzerajú ako hudobné noty vo forme žiaroviek.

Edison žiarovky boli vybrané, pretože sú vhodné pre éru, v ktorej bola budova postavená. Oni tiež dávajú teplé, očarujúce žiary.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár