Hľadanie jednoduchosti končí s dokonalým domovom dôchodcov

Nie všetky questy patria do fantasy sveta. Niektoré sú tak reálne, ako môžu získať. Pre architektov je každý projekt novou úlohou, novou výzvou a príležitosťou vytvoriť niečo jedinečné. Toto je myšlienka vedúcich kreatívnych myslí za The Quest, sídlom v Swanage, Veľká Británia. Budova bola navrhnutá spoločnosťou Strom Architects, štúdio so sídlom v Hampshire. Pre nich každý projekt začína prázdnou stránkou a žiadne predbežne koncipované predstavy o tom, ako by mal byt dom.

Dom je postavený na strmom svahu, ktorý bol predtým obsadený bungalovom postaveným v roku 1917. Jedinou pripomienkou starého objektu je kamenná stena. Klienti chceli tento dom ako nový domov po odchode do dôchodku, miesto, kde môžu ustúpiť, aby si mohli vychutnať pokojný a uvoľnený život. Nechceli, aby to vyzeralo staršie ako typický dom babičky. Namiesto toho uprednostňovali moderný dizajn inšpirovaný abstraktným umením.

Klienti a architekti sa dohodli, že netradičný dizajn by bol najvhodnejší pre to, čo mali na mysli. Dom bol dokončený v roku 2015. Rozkladá sa na ploche 235 štvorcových metrov a prechádza cez svah a používa starú kamennú stenu ako podperu. Jednopodlažný dizajn bola možnosťou, ktorá najlepšie vyhovovala budúcim potrebám klientov. Bola to aj možnosť, ktorá sa im odvolávala z estetického hľadiska.

MoreINSPIRATION
  • Moderný rodinný dom synchronizuje s jeho okolím prostredníctvom jednoduchosti
  • Súčasný prázdninový dom skrytý za dunami
  • Cantilevered Home eliminuje prekážky v prospech harmónie

Lokalita má na ňom veľa veľkých stromov a všetky z nich musia byť zachované a chránené. To znamenalo, že architekti museli pracovať okolo nich. Stromy a strmý svah sú to veci, ktoré diktujú umiestnenie a orientáciu domu. Nakoniec bol dom smerovaný do údolia, rozhodnutie založené na názoroch a potrebe prirodzenejšieho svetla.

Z obytných priestorov môžu obyvatelia obdivovať jasné výhľady na údolie a Durlston Country Park. Otvorený plánový objem zaberá centrálnu časť domu. Zahŕňa kuchyňu, jedáleň a obytné priestory, ktoré sú usporiadané v jednej línii, a veľká terasa po celej dĺžke tohto objemu. Pre výzdobu interiéru bola vybraná paleta neutrálnych a jasných farieb a boli kombinované s prírodnými materiálmi a veľkými posuvnými sklenenými dverami a oknami.

Východný koniec domu pozostáva z hosťovských priestorov a štúdií, zatiaľ čo master suite je umiestnený na opačnom konci, v konzolovom priestore. Celkový dizajn postráda nepotrebné prvky, základný a jednoduchý vzhľad, ktorý vyhovuje potrebám a preferenciám klientov oveľa lepšie.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár