Starý dom sa od tmy do jasného a štýlového s veľkým pohľadom

Jedná sa o dom, ktorý bol pôvodne postavený v 80-tych rokoch. Vtedy architekti vo všeobecnosti neprikladali veľký dôraz na okolie, krajinu a prírodu. V dôsledku toho, aj keď dom má veľké, od podlahy až k stropu okná, to nevyzeralo, alebo sa cítil jasný a naozaj ponúknuť skvelé názory.

Ale to sa zmenilo, keď MRA (Miro Rivera Architects) zrekonštruovali miesto v roku 2013. Sú to medzinárodne preslávené štúdio známe pre projekty, ktoré premieňajú architektúru na umenie a krásne poetické návrhy, ktoré obohacujú ich okolie. Podarilo sa premeniť tento temný a zastaraný dom na moderný a sofistikovaný dom, ktorý je hodný okolia.

Rezidencia sa nachádza v meste Austin v štáte Texas a jeho renovácia bola dokončená v roku 2013. Je to priestranný dom, ktorý sedí na ploche s rozlohou 8070 štvorcových stôp. Jeho úlohou bolo premeniť ju z temného a neosobného priestoru na štýlový a svetlý dom.

Rekonštrukcia sa zamerala najmä na lepšie využitie lokality a názorov. Po rekonštrukcii a reštrukturalizácii nehnuteľnosti ponúka dom teraz 180 ° pohľad na jazero Austin a kopce v diaľke.

Aby to bolo možné, museli architekti prekonfigurovať niektoré priestory a funkcie. Napríklad pôvodne veľká príjazdová a garážová zóna sa stala otvoreným nádvorím so šikmými terasami. Týmto spôsobom je lokalita ekologickejšia a viac zameraná na prírodu a krajinu s dôrazom na existujúce duby.

Dlažba na príjazdovej ceste bola nahradená trávou a riečnymi skalami a nádvorie bolo navrhnuté symetrickým spôsobom, ktorý zvýrazňuje vstupnú bránu. Hliníkový presah odtieňuje predné dvere a zdôrazňuje celú oblasť.

MoreINSPIRATION
  • Jasný a jednoduchý dom M2 a úžasné výhľady za ním
  • Peregian Beach House s výhľadom na oceán architektmi Sparks
  • Architektonická prestavba robí miesto a názory prioritou

Rezidencia má zaujímavé usporiadanie v tvare V a vďaka novému dizajnu je funkčnejšia konfigurácia. Interiér bol reorganizovaný, aby sa skôr fragmentovaný priestor stal praktickejším a dobre štruktúrovaným.

Niektoré funkcie museli byť premiestnené. Napríklad krb sa zdvojnásobuje ako rozdeľovač medzi salónikom a jedálňou. Obývacia izba bola predtým úplne otvorená na výhľad a krb teraz postupne odhaľuje krajinu pri prechode medzi priestormi.

Obývací priestor je umiestnený v strede domu a je prepojený s jedálňou, kuchyňou, raňajkami a domácou kanceláriou. Priestory zachytávajú výhľad na jazero a svah, s obrazovými oknami a spojmi na terasu, ktorá ich obklopuje.

Podlahy z čerešňového dreva sú charakteristickými vlastnosťami všetkých interiérových priestorov, spájajúc ich a vytvárajú v sebe teplý, elegantný a sofistikovaný dekor a atmosféru. Sú kombinované s kovovými akcentmi a množstvom skla pre moderný vzhľad.

Nový dizajn domu maximalizuje a zdôrazňuje spojenie medzi interiérom a exteriérom, ako aj medzi domom a jeho okolím a výhľadom. Súčasná terasa bola zachovaná a využívaná ako prechodový priestor.

Bazén s nekonečným okrajom je nádherný prvok. Zachytáva fascinujúcu krásu krajiny a maximálne využíva polohu a názory.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár