Úzky dom sa medzi dvoma budovami a bazénom

Vysoko husto osídlené oblasti, akými sú Barrio de Santiago v južanskom Mexiku, spôsobujú ťažký problém: nedostatok priestoru na výstavbu nových domov. Takže keď sa niekto rozhodol vybudovať svoj domov, najťažšou časťou je nájdenie voľného miesta. Potom je architekt konfrontovaný s výzvou vytvorenia vlastného projektu pre daný priestor, ktorý je väčšinou veľmi malý a nepárny.

V prípade tohto sídla bola lokalita malá a umiestnená medzi dvoma existujúcimi budovami. Dávka je široká 6,5 metra a dlhá 27,5 metra. Štúdio vybrané pre tento projekt bolo Taller Estilo Arquitectura, spoločnosť založená v roku 2004, ktorá sa zameriava na vytvorenie priestoru pre moderného človeka 21. storočia a vníma architektúru ako zmes umenia a vedy.

Spoločnosť zvyčajne pracuje s regionálnymi materiálmi a umožňuje im, aby vyjadrili svoje jedinečné vlastnosti. Štúdio verí, že práca architekta má vyťažiť čo najviac materiálov, s ktorými pracujú, a vytvoriť architektúru, ktorá vyvoláva emócie.

Niekedy nazývaný ako "Raw House", táto stavba ponúka celkovú obytnú plochu 150 metrov štvorcových a bola dokončená v roku 2015. Rozmery šarže predstavovali najväčšiu výzvu. Miesto bolo mestským zvyškom, ktoré zostalo medzi dvoma budovami a bez funkčnej hodnoty.

Architekt si vybral paletu prírodných, bežných, ľahko dostupných a miestnych materiálov, ako sú betón, cementové bloky a sklo. Boli ponechané vystavené, aby preukázali prirodzenú krásu surovín.

Garáž a vstup do prízemia domu. Jedným z vymedzujúcich prvkov použitých pre tento projekt je súprava dvojitých výškových sklenených dverí, ktoré sa otvárajú do dvora a bazénu, ktorý sa nachádza len pár metrov od hotela.

MoreINSPIRATION
  • Dlhý a úzky dom stlačený medzi dvoma budovami
  • Ohromujúci bazénový dom odrážajúci elegantný dizajn jeho hlavného sídla
  • Štýlový bazénový dom s moderným dizajnom

Tieto obrovské dvere v podstate otvárajú celý dom smerom von, úplne odstraňujú bariéru. Vzhľadom k tomu, že dvorček je taký úzky a dobre chránený bočnými stenami priľahlých budov, táto časť areálu je uzavretým a súkromným nádvorím.

Bazén bol umiestnený tak blízko domu, hlavne z dôvodu nedostatku miesta na pozemku. Avšak jeho blízkosť k domu a skutočnosť, že je takmer tak široká ako budova, umožňuje vzduchu vychladnúť, keď prechádza pred vstupom do domu. Výsledkom je, že bazén pomáha prirodzenému vetraniu interiéru.

Séria posuvných sklenených dverí tiež umožňuje prirodzenému svetlu vniknúť do domu zo severu a súčasne zvyšovať ventiláciu. Zelená stena na Západe posilňuje tepelnú bariéru a oddeľuje dom od severnej hranice.

Predný dvor je suchá terénna oblasť osídlená rastlinami, oblázky a betónmi. Vytvára nové ohnisko pre priestory, ktoré čelia tejto oblasti. V kombinácii s drevenými podlahami a rámami, ktoré boli väčšinou vyrobené z recyklovaných starých dverí, táto čerstvosť vytvára príjemnú, vzdušnú, pohodlnú, príjemnú a vôbec preplnenú obytnú plochu.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár