Minimalistický vidiecky dom zapájajúci sa do krajiny

Starý dom sa môže premeniť na najväčší minimalistický domov pod pozorným dohľadom architektov Rui Vieira Oliveira a Vasco Manuel Fernandes. Nachádza sa v mestečku Póvoa de Lanhoso v Portugalsku, v malej dedinke, ktorá dáva svoj názov dom. Tento minimalistický dom, známy ako dom Taíde, ukazuje, že rekonštrukcia starej stavby môže viesť k úplne vylepšenému architektonickému jazyku.

Vyvolávajúc oko s dynamickým dizajnom, moderná krajina vidí asymetrickú strechu strechy. Tento nakreslený architektonický prvok bol kľúčom k poskytovaniu tekutej interiérovej architektúry, ako aj k oddeleniu priestorov pre voľný čas a prácu.

Rozloženie nad 200 metrov štvorcových bývalý vidiecky dom nie je súkromné ​​neba určené na udržanie života svojich obyvateľov súkromné ​​a spojené s vonkajším. Fotografie Fernanda Guerra z FG + SG ukazujú plný rozsah tohto pôsobivého re-dizajnu. Udržiavajúc hlavné dizajnérske charakteristiky miestnych domov, architekti vplývali na tento minimalistický vidiecky dom s funkčným dizajnom založeným na zakorenenom základe: "Žulové steny a schody, ktoré zahŕňajú starý mlyn v prízemí, slúžia ako základ pre celý návrh. Všetko ostatné sa považuje za nové a tento biely objekt, umiestnený na starých žulových stenách, ožíva a čerpá sa takmer automaticky ... buď preto, že hľadá súkromie, alebo len na splnenie zákonných hraníc.”

Dom sa usporadúva na dvoch poschodiach: v prízemí sa plánuje sociálna oblasť s kuchyňou, kúpeľňou pre hostí, kanceláriou a obývačkou s dvojitým stropom, v ktorej sa nachádza schodisko, ktoré umožňuje prístup do horného poschodia s dvoma spálňami. "Takže vidíte, ako sa dobrý dizajn ukáže byť skutočnou pomocou pri premenách nudného starého vidieckeho domu na bezchybný rodinný dom, ktorý sa zapája do krajiny.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár