London Barn Conversion prináša recyklované materiály na dobré použitie

Stratégie dizajnu, ktoré sa používajú pri renovácii alebo premene priestoru na niečo iné, sú veľmi rôznorodé. V každom prípade sa zameriava na niečo iné a stratégie použité na dosiahnutie požadovaného výsledku sa líšia od ostatných projektov. Stará strana stodola je dobrým príkladom.

Budova sa nachádza v Londýne a jej premena na moderný dom začala v septembri 2012. Bol to projekt spoločnosti Liddicoat & Goldhill, ktorý skončil v decembri 2014. Architektúra a dizajnové štúdio, ktoré sme práve spomenuli, bolo založené v roku 2011 a bol prijímateľom mnohých prestížnych ocenení, ktorých projekty sú vystavované a publikované vo Veľkej Británii av zahraničí.

Nešlo o typickú prestavbu stodoly v tom zmysle, že napriek tomu, že transformácia bola dramatická, zvolený štýl a materiály použité v procese nie sú výrazné. V skutočnosti bolo všetko zamerané na oživenie pôvodnej postavy stodoly.

Klienti, móda a digitálny dizajnér boli tiež zberateľmi záchranných a architektonických artefaktov a materiálov, ktorých časť chcela zaradiť do svojho nového domova. Výzvou pre architektov bolo spojiť pôvodné fragmenty stodoly s týmito nájdenými materiálmi a urobiť z nich všetko prirodzené.

Premena tejto stodoly a stájí z 18. storočia sa zamerala na tvorivé opätovné využitie existujúcich zväzkov a na vytvorenie príjemnej a známej atmosféry. V prvých etapách projektu neboli venované pozornosť žiadnym špecifickým priestorom a funkciám, ale skôr štruktúre ako celku.

V rámci prestavby architekti kombinovali zachránené materiály s prvkami high-tech. Stodola má tepelné čerpadlo zemného zdroja, ktoré sa stará o potreby obyvateľov na vykurovanie a teplú vodu. Rekultivované svietidlá boli kombinované s LED svietidlami a nainštalovaný bezpečnostný systém. Všetky tieto detaily otočili stodolu do pohodlného domu bez toho, aby zničili jej kúzlo.

MoreINSPIRATION
  • Veľmi elegantná stodola renovovaná s materiálmi, ktoré zostali
  • Stará stodola sa stane modernou kanceláriou po odhalení jej potenciálu
  • Barn sa zmenil na súčasný domov v Surrey v Anglicku

Nainštalovali sa masívne izolované žalúzie pripomínajúce typické dverné brány, ktorých úlohou bolo zvyšovať bezpečnosť a ochranu, ale aj umožniť ľahšie integráciu do okolia.

Veľké okná otvárajú sociálne priestory na výhľady a vonkajšie priestory a súčasne umožňujú dostatok prirodzeného svetla. Východná fasáda má dvere pre lietadlá, ktoré vytvárajú baldachýn nad jedálňou terasou / palubou.

Vzhľadom k tomu, že pôvodný rám dubového duba bol v zlom stave, všetko muselo byť rozobrané. Namiesto toho, aby sa nahradil novým drevom, bola oprava a opätovná inštalácia. Drevený rám je však predovšetkým kozmetický. Oceľový exoskeleton ponúka stabilitu a trvanlivosť konštrukcie.

Interiér bol reorganizovaný a kompletne prepracovaný, ale nový vzhľad je určite synchronizovaný so všetkým ostatným. Do hlavného objemu bola pridaná medziposchodia. Tam sa nachádzajú spacie plochy a ich kúpeľne.

Zaujímavá kombinácia medzi kužeľovitým tehlovým komínom a oceľovým špirálovým schodiskom, ktorý je obklopený, podporuje medziposchodí v jednom rohu. V spodnej časti je otvorený krb ohrieva atmosféru v obytných priestoroch. Toto hybridné zariadenie je jadrom vnútornej konštrukcie stodoly.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár