Veľký rodinný dom podporujúci sociálnu interakciu v Singapure

Park + spolupracovníci dokončil návrh a vývoj veľkého rodinného domu v Singapure. Nový byt bol predovšetkým predstavený na podporu sociálnej interakcie a je programovo rozdelený do rôznych zón pre rôzne aktivity. Berrima House je geometricky rozdelená na dva zväzky, ktoré plynulo pretekajú do dvornej záhrady. Sú spájané chodbou na jednom konci a nekonečným bazénom posadeným na svahu na strane druhej.

Tu je viac od architektov: "Konglomerácia vnútorných a vonkajších obytných plôch tvorí spoločný priestor, zatiaľ čo druhá úroveň je súkromná podlaha s jedným krídlom pre deti a druhým pre rodičov. Vychádzajúc z jeho čiastočného nastavenia na vyvýšenom teréne, obývacia a jedálenská časť lemujú zadnú polovicu domu, maximalizujúc tak neobmedzené výhľady na zeleň vo vnútri i mimo hraníc lokality ". Séria prepletených chodieb a mostov vytvára originálne priechody z jednej miestnosti do druhej. S toľkými príťažlivými prírodnými vložkami sú deti inšpirované tráviť viac času vonku ako v ich spálňach. Skvelý prístup, nesúhlasíte? [Fotografia: Derek Swalwell]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár