Pobrežný taliansky domov vyrobený sopečným popolom

0-co2 architettura sostenibile G-M House na myšlienku architektúry bez architektov. Cieľom projektu je umožniť v juhovýchodnej talianskej pobrežnej mikroklíme ovplyvniť každý aspekt dizajnu. Aby to urobili, obnovili starodávne pravidlá výstavby a používali materiály pochádzajúce z miestnych zdrojov. Konečným výsledkom je tradičný a energeticky efektívny dom.

Dom má hrubé vonkajšie steny z talianskeho tufa, ktorý je vytvorený ako popol konsolidovaný po erupcii sopečného pôvodu. Sú potiahnuté v termoizolačnom materiáli vytvorenom množstvom miestnych materiálov, vrátane recyklovanej hruškovitej hrušky zo staveniska. V zime táto kombinácia zachycuje a ukladá tepelnú energiu.

Pevne plánované usporiadanie vytvára opačný efekt v lete. Architekti mapovali veľkosť a poloha miestností, veľkosť a umiestnenie okien, aby vytvorili priečne vetranie, ktoré prirodzene ochladzuje priestor.

Teplé, neutrálne farby a prírodné materiály vo vnútri domu prinášajú uvoľnený pocit a prispievajú k pocitu spojenia s bohatou históriou regiónu. [Fotografie a informácie zo strany Architizera]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár