Inšpiratívny rodinný dom navrhnutý s ohľadom na jeho miesto a okolie

Štruktúra, ktorá rešpektuje jej polohu a okolie, je pravdepodobnejšie, že svojim obyvateľom ponúkne pohodlie a krásu, ktorú hľadajú, ako niečo, čo sa neusiluje o integráciu do krajiny. Tento rešpekt k prírode a miestnej kráse nádherne definuje Four Season House.

Jedná sa o rezidenciu vyvinutú spoločnosťou MORI Design, štúdio, ktoré vždy hľadá nové spôsoby komunikácie s prírodou a pochopenie materiálov, textúr a proporcií s cieľom dosiahnuť harmóniu a funkčnosť.

Dom bol dokončený v roku 2016 a nachádza sa v okrese Yun-Lin na Taiwane. Miesto a jeho okolie sa vyznačujú jednoduchosťou na vidieku a dizajnéri sa snažili zachovať, a zároveň ponúkli klientom aj moderný rodinný dom, ktorý vždy chceli.

Stromy prítomné na stavenisku sa zachovali a dom bol postavený so zreteľom na okolie a prírodu všeobecne. Interiérové ​​priestory sú usporiadané na dvoch úrovniach. V prízemí sa nachádza garáž, obývacia izba, kuchyňa a jedáleň, pričom v hornom poschodí je súkromná zóna určená pre spálne.

Obývacia izba je útulná a pohodlná, v ktorej je umiestnená šedá sekčná pohovka a mäkký a textúrovaný koberec s podobným farebným tónom. Sekcia je v tvare L a umiestnená v rohu miestnosti. Stojí pred televízorom na stenu pripevneným k rozdeľovaču priestorov.

Kávový stôl z dreva a skla dodáva určitý kontrast k priestoru. Bočný stôl má podobnú úlohu. Hnedé akcenty vytvárajú pekný dialóg s niektorým nábytkom vo zvyšku otvoreného pôdorysu.

Na druhej strane deliacej časti je jedáleň. Vyzerá to naozaj útulné a elegantné, s dreveným stolom s čokoládovo-hnedou farbou a šiestimi zodpovedajúcimi stoličkami s látkovým čalúnením.

MoreINSPIRATION
  • Moderný rodinný dom synchronizuje s jeho okolím prostredníctvom jednoduchosti
  • Rodinné rekreačné domy napadnuté púštne miesto
  • Rodinný dom určený na udržanie prírody a čerstvého vzduchu bližšie

Čo je zaujímavé, je výber materiálu pre podlahy. Namiesto toho, aby si vybrali zvyčajné drevené podlahy pre spoločenské priestory, dizajnéri sa rozhodli dať im dlaždicové podlahy, ktoré sú nízke údržby a trochu neformálne.

V celom rozsahu sa používalo množstvo dreva. Je zaujímavé, že časť stropu je v dreve. Taktiež dve zodpovedajúce stenové jednotky s drevenými konštrukciami umožňujú hladký a bezproblémový prechod medzi obytným a jedálenským priestorom.

K dispozícii je aj menšia obývacia miestnosť s dvojmiestnou pohovkou a kožou kožu. V tejto konkrétnej oblasti domu sa dizajnéri rozhodli použiť drevené podlahy a udržať všetko ostatné jasné a jednoduché.

Kuchyňa sa nachádza tesne za jedálenským kútom. Je otvorený a malý, so štýlovým ostrovom a priehľadnou spätnou väzbou. Neexistujú žiadne nástenné skrinky, čo udržuje dekoráciu veľmi čerstvý a vzdušný.

Schodisko, ktoré spája podlahy, má okná s výhľadom na nádvorie a prívesky s nízkym závesom, ktoré vyzerajú naozaj elegantne a púpava.

V hornom poschodí sú súkromné ​​priestory. Jedna z izieb bola vybavená komorovým lôžkom a má obrazové okno s panoramatickým výhľadom na stromy a okolie. Pred oknom je umiestnená elegantná mramorová a drevená lavička.

Skladovanie prichádza rôznymi spôsobmi v prípade spální. Napríklad táto miestnosť má geometrickú stenu s otvorenými a uzavretými policami a oddeleniami a jemným akcentujúcim osvetlením.

Ďalšia spálňa má zavesené police integrované do samostatnej čelo. Posteľ je umiestnená v strede miestnosti, na rozdiel od klasickej konfigurácie, kde posteľ ide proti stenu.

Kúpeľňa je zdobená klasickou čiernou a bielou farebnou paletou. Cíti sa útulne a príjemne a má rohovú vaňu a sklenenú sprchovú kabínu. Výber matnej dlažby pre steny a podlahu dodáva teplo a sofistikovanosť dekorácii.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár