Dom v Portugalsku používa strmý svah na jeho výhodu

architekti Carvalho Araújo dokončený Gerês House, moderný domov v Gerês, Portugalsko. Projektový tím spočiatku vzal na výzvu aktualizáciu sídla v hornej časti šikmého miesta. Avšak, aby sa zabránilo riziku zosuvu pôdy, rozhodli sa o zničenie obydlia a vybudovanie nového na bezpečnejších miestach.

"Nová stavba sa spája so zemou veľmi spontánne, využívajúc jej strmý svah a malý potok," uviedli architekti. "Prístup do domu je vytvorený z hornej úrovne, čo zabezpečuje úplný výhľad na budovu, ktorý zapadá do zeme ako skala."

Dom, ktorý je umiestnený v jedinom národnom parku v Portugalsku, má značnú betónovú základňu s dreveným objemom. Veľká paluba s krytom horúcou vaňou a plávacie otvory vedľa domu a pod ním ponúkajú príležitosti na voľný čas vonku.

"Nová konštrukcia zobrazuje veľké, funkčné a viacúčelové priestory, v ktorých sa zmiešava radosť a práca," uviedli architekti. Veľké otvorené spoločenské priestory sa cítia ako umelecká galéria obklopená výraznými pohľadmi.

Aké sú vaše myšlienky na dizajn tejto rezidencie vo vzťahu k jej prostrediu? [Fotografie a informácie s láskavým dovolením Carvalho Araújo]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár