Japonské obydlie je súčasťou domu, galérie umeleckých diel

Tokio-založená firmaAPOLLO architekti dokončil dizajn pre budovy so zmiešaným bývaním a umeleckou galériou v Obu, prefektúre Aichi v Japonsku. pomenovaný hľadieť, projekt pozostávajúci z 893 štvorcových stôp pozostáva z troch stohovaných podláh. Prvé poschodie je vytvorené zo železobetónu a skla, zatiaľ čo druhý a tretí podlažia sú vyrobené z dreva s pozinkovanou oceľovou vlečkou, takže celá budova zďaleka vyzerá ako zavesená vo vzduchu.

Umelecká galéria majiteľa je umiestnená na prízemí s časťou exponátu v podzemí. Okolité sklo sa odráža na okne s príjemným účinkom pre okoloidúcich.

Obývacie priestory na druhej úrovni sú prístupné cez samostatné schodisko v zadnej časti budovy. Minimalistická konštrukcia v neutrálnych tónoch je prirodzeným rozšírením pre umeleckú galériu nižšie. Prirodzené svetlo preteká priestorom vďaka sérii bočných okien a svetlíkov. Všetky spálne sa nachádzajú na poschodí, v tretej konzolovej časti. [Fotografia: Masao Nishikawa]

Čo si myslíte o tomto dvojúčelovom japonskom domácom dizajne?

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár