Zelená rezidencia v Singapure rastie trávu na každej úrovni

Nachádza sa v luxusne osadenej rezidenčnej štvrti v Singapure a je obklopený vyspelými stromami, táto zelená moderná rezidencia má za cieľ zachytiť ducha okolia. Dom na Trevose Place bola dokončená Laboratórium D.

"Táto ambícia rozšíriť miesto, jeho zmysel pre jemný pohyb a pokoj, predstavujú výzvu vzhľadom na rozsiahle programové požiadavky vlastníkov," vysvetľuje architekti. 

Zelená rezidencia mala byť prispôsobená potrebám viacgeneračnej rodiny. Toto sa dosiahlo vytvorením pomerne kompaktnej budovy okolo nádvoria a bazénu. Vrcholom dizajnu je cesta, ktorá preniká okolo vonkajšej fasády a obklopuje dom v tráve.

"Okrem jemného spájania budovy s pozemkami slúži táto dlhá závesná veranda aj ako rozšírenie jednotlivých miestností," dodali architekti. Veranda pokračuje celú cestu až k trávniku na streche.

Dom má tri úrovne, z ktorých každý hosťuje súkromné ​​i spoločenské priestory. Veľké okná a posuvné dvere na každom poschodí zaisťujú prirodzené vetranie a osvetlenie a umožňujú prístup k trávnatým oblastiam z každej úrovne. [Fotografia od Masano Kawana]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár