Ľahké a vesmírne problémy vyriešené týmto inovatívnym Atrium pre sklo

Steffen Welsch architektov vzal Parkville Connect House v Melbourne v Austrálii ako príležitosť uvažovať o spoločnom probléme. Ich sklenené atrium ponúka unikátny prístup k prinášaniu ľahkého a obytného priestoru do starších domov, ktoré často nemajú tieto dva moderné náležitosti. Ako ďalší bonus, dizajn používa pasívne dizajnové zásady pre efektívnu ventiláciu.

Revidované usporiadanie má spoločný rodinný priestor v zasklenej výplni. Miestnosť je naplnená svetlom a umožňuje ľahký pohyb medzi varením a jedlom. Podobne zasklených posuvných dverí vytvára prirodzený prietok do dvora doma naplneného slnkom.

Projektový tím tiež zohľadnil budúce potreby aktualizácie. Zatiaľ čo centrálna miestnosť podporuje rodinný čas, štúdio na ďalekej strane domu umožňuje trochu väčšiu vzdialenosť a nezávislosť. Je dokonalým ako in-law suite alebo teenager priestor, ako rodinné potreby vyvíjať.

Prirodzene, pridanie sklenenej predsiene vytvára pozoruhodný kontrast so starším exteriérom. Disonancia zdôrazňuje tradičné stavebné štýly domova a komunity. (Fotografie od fotografa Rhiannona Slattera a informácie od Steffena Welsch Architects)

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár