Garden Void House v Toronte zobrazuje veľmi flexibilné rozloženie

Kanada bázeAlva Roy Architectsdokončil návrhGarden Void House, súčasná rezidencia v Toronte. Projekt zaberá rohový pozemok v tradičnom susedstve so severnými a západnými fasádami, ktoré po celý rok využívajú prirodzené denné svetlo.

Pri pohľade z úrovne ulice hlavná fasáda čerpá oko s kontrastom veľkých a úzkych okien. Z vnútra sa ľudia tešia z modernej oázy plnej svetla z mnohých okien, pričom si zachovávajú súkromie.

Rezidencia bola špeciálne navrhnutá tak, aby vyhovovala potrebám rastúcej rodiny. Je usporiadaná na dvoch úrovniach a obsahuje päť spální, otvorenú sociálnu oblasť, domácu kanceláriu a uzavretý garážový priestor.

S pozornosťou k detailu, silným tvarom v tvare krabice a používaním prírodných materiálov, ako sú kamene a drevo, Garden Void House je nečakaná budova. Projekt si vypožičia svoj názov z fyzickej prázdnoty, ktorá spája záhradu, suterén a druhé poschodie. "Void zdieľa vnútornú cestu cez budovu," uzavreli architekti.

Flexibilná obývacia izba v otvorenom priestore ponúka širokú škálu možností, aby mohla rodina tráviť čas spoločne. Priestory pre spálňu (detské izby smerujúce na sever a rodičovská spálňa smerujúca na juh) spĺňajú prianie klientov mať samostatné priestory pre seba a pre deti. [Informácie poskytnuté Alva Roy Architects]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár