Päť trojposchodové bytové rozšírenie Christian Pottgiesser

Tento krásny zámok sa nachádza v Paríži a skladá sa z piatich trojpodlažných obytných rozšírení na oranžerie zámku z 18. storočia v Yvelines. Štruktúra bola navrhnutá spoločnosťou Pottgiesser ArchitecturesPossibles a projektový tím pracujúci na projekte tvorili Christian Pottgiesser a Pascale Thomas Pottgiesser.

Bol to ťažký projekt, ktorý sa začal v roku 2004 a skončil v roku 2011, s obmedzeniami, ktoré to ešte viac sťažili. , Tri z obvodov boli obkolesené historickými pamiatkami a to znamenalo, že sa museli zachovať, čím sa sťažuje konštrukcia. Štruktúra je umiestnená na pozemku s rozlohou 5000 metrov štvorcových, z ktorého dom stojí iba 870 štvorcových metrov, zatiaľ čo ostatné 4850 štvorcových metrov je záhradou.

"Maison L" bola pomenovaná vďaka štruktúre v tvare L. Je to zložitá stavba zložená z piatich veží spojených betónovým vrchlíkom. Táto štruktúra umožnila architektom vytvoriť krásne strešné terasy a spoločné obytné priestory. Majitelia sú rodina šiestich, dvoch rodičov a štyroch detí.

MoreINSPIRATION
  • Kancelária Swedbank Audrius Ambrasas Architects
  • Úžasný kancelársky priestor od firmy Pottgiesser
  • Súčasné funkcie rozšírenia domu Najväčšie otočné dvere na svete

Päť veží bolo postavených s použitím bieleho cementu a sú ohraničené borovicovými doskami. Suchá kamenná stena obklopuje prízemie. Konštrukcia bola obmedzená na osem metrov na výšku, čo núti architektov postaviť prízemie dva metre pod bodom 0. Ale to tiež znamenalo, že by mohli mať sedem metrov vysoké stropy. Veže majú betónové murivo, ktoré zaisťuje izoláciu počas celého roka.

Každá veža má šatňu, úložný priestor, ako aj mezanín a kúpeľňu v prízemí, zatiaľ čo na druhom poschodí je spálňa. Väčšia veža patriaca rodičom má tiež krásnu záhradu na streche, ktorá ponúka jasný výhľad na obchodnú štvrť "La Défense", so svojimi škrabkami na oblohu. Celkovo je dizajn interiéru moderný a minimalistický, s funkčným zabudovaným nábytkom a množstvom otvorených priestorov. {Found on yatzer}

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár