Ekologický rodinný dom pod texaským slnkom: Zelená lampášová rezidencia

Predstavte si, že žijete v tomto štvorcestnom štvorcových stôp s rodinou - ako by ste tu trávili svoj prvý týždeň? Než odpoviete na túto otázku, je niekoľko vecí, ktoré potrebujete vedieť o súčasnom dome známe ako Rezidencia Green Lantern. Zaberá rohový pozemok v Alamo Heights, bohatom štvrti San Antonio, Texas.

Predstavujúc otvorenú prírodu a obklopujúc prirodzené prostredie v obidvoch tvaroch a koncepciách, dom bol navrhnutý štúdiom John Grable Architects v San Antoniu. S výhľadom na bazén Olmos a zhromažďujúcim pohľad na centrum mesta San Antonio, domov si zachoval niektoré z jeho pôvodného podlahového plánu: "Jednotlivé podlažia spálne časti pôvodného domu ranč 1948 v štýle zostali a boli zapuzdrené s novými jeden a dva príbehy verejného priestoru. "

Architekti si starostlivo vybrali svoje dizajnové zbrane a ponúkli rodine svoje vizuálne atraktívne súkromné ​​nebo: "V prízemí sa zmenili úrovne, stúpali po bazéne pozdĺž hlavného vstupného mosta a znova sa z kuchyne do obývacej plochy poskytli hravé dialóg a prechod medzi verejnými priestormi, a to aj vo veľkej miere otvoreným pôdorysom a veľkorysými oknami, ktoré spájajú tieto priestory navzájom a vonku. Navyše posuvné dvere od nástennej po stenu v obývacom priestore sa otvárajú a rozširujú miestnosť von do bazénu a na krajinu, ktorá poskytuje ďalší vonkajší priestor pre zábavu a zhromažďovanie priateľov a blízkych.

Vchodový mostík prekrývajúci tieto bazény oživuje tieto vonkajšie priestory s jaskyňou vodopádu, ktorá kompenzuje chladný odtieň stromov dedičstva, ktoré sa nachádzajú v celom dvore. Tento rytmus sa zrkadlí v druhom poschodí ako séria sklápacích dverí v "miestnosti", ktorá je otvorená veľkej vonkajšej terase na stropoch stromov, ktoré opäť idú do vlastnej "krajinnej" zelenej strešnej záhrade s vírivkou, ktorá berie na diaľku výhľady centra. "

Začlenením udržateľných systémov, ako sú fotovoltaické panely, systém zelenej strechy, ťažba šedej vody a LED osvetlenie, dom bol postavený s ohľadom na prirodzený dizajn: "Nová konštrukcia bola navrhnutá na opätovné využitie existujúcich nadácií a dreva z predchádzajúcej štruktúry bol recyklovaný a opätovne použitý. Pasívne systémy, ako sú altány a previsové konštrukcie, boli realizované tak, aby produkovali tieňovanie a znižovali solárny zisk. Celý projekt bol umiestnený tak, aby chránil počet existujúcich dubových stromov, ktoré sa nachádzajú v celej lokalite počas výstavby. "

Perfektný pre zábavu, pre život v pohodovom rodinnom živote a pre zdravý a trvalo udržateľný prístup k životu v mestách, tento certifikovaný domov zelene oslavuje najdôležitejšie otázky domácej udržateľnosti do elegantného a ekologického rodinného domu.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár