Moderný ateliérový byt vo vnútri prestavaného kostola

Tam je miesto v Londýne, kde kedysi bývalo ortodoxná cirkev. Po opustení bola budova nedávno prevedená na bytový komplex. Kostol bol čiastočne premenený na byty a to je jeden z nich. Je to jeden z 13 apartmánov v budove a jeho interiér bol navrhnutý firmou VORBILD Architecture.

Architektonické štúdio zodpovedné za tento krásny interiérový dizajn je zložené zo špecialistov v rôznych oblastiach, ktorí spoločne pracujú na zlepšení životov svojich klientov reorganizáciou a optimalizáciou priestorov, ktoré každodenne žijú.

Byt sa nachádza v blízkosti križovatky Beatles a parku Reagents. To dáva to na želanom mieste v blízkosti dôležitých pamiatok a tiež dáva krásny výhľad. Vzhľadom na históriu budovy má priestor neobvyklý tvar, je polkruhový a má prístup k dvom vežiam.

Tento neobvyklý tvar obytného priestoru sťažil dizajnérom zdobenie a usporiadanie bytu. Spočiatku bol byt rozdelený početnými dverami a priečkami. Tieto boli odstránené a bol vytvorený otvorený pôdorys. Zahŕňa obytný priestor, kuchyňu a jedáleň.

Po vyčistení priestoru a spájaní všetkých malých priečok do jednej veľkej miestnosti dizajnéri odhalili aj kúzlo nezvyčajného tvaru a zakrivené steny. Bolo tu tiež jedna ďalšia funkcia, ktorú dizajnéri využili.

Byt mal vysoké stropy a to umožnilo tímu mu dať mezanínovú úroveň. Tu bola umiestnená hlavná spálňa. Sedí nad kuchyňou na zakrivenej oceľovej plošine. Hoci väčšina mezanínových izieb je malá a trochu nepríjemná, to tu nie je.

Vzhľadom k tomu, byt mal vysoké stropy, dizajnéri mohli stlačiť v plnej spálni tu. Má šikmú strechu a dostatok priestoru na dvojlôžkovú posteľ, šatník s množstvom vnútorných a stropných panelov navrhnutých na integráciu dvoch strešných okien a na to, aby sa priestor cítil útulne.

MoreINSPIRATION
  • Moderný byt v továrni v Štokholme
  • Stará veža s hodinami prestavaná do moderného prístrešku
  • Starý kostol prestavaný do eklektického rodinného domu

Osuškové a dubové schodisko spája hlavnú spálňu s otvorenou sociálnou plochou. Tá sa skladá z obývacej izby, útulného jedálenského priestoru a kuchyne s doskami z nehrdzavejúcej ocele a betónových dlaždíc na stenách a spätnom lôžku. Tieto sú kombinované s ľahkým dreveným nábytkom a podlahou.

Sociálna zóna je spojená s dvoma vežami, jedna na každej strane. Jedna z nich je viditeľná vľavo od jedálne, ktoré má klenuté okno a stoličky stoličky umiestnené okolo jednoduchého dreveného stola. Podlahové vykurovanie vytvára teplo a útulnú atmosféru, pričom zároveň eliminuje potrebu nevyhrievacích ohrievačov.

Dve veže obsahujú jednu spálňu, ako aj niektoré ďalšie úložné priestory. obidva boli úplne prepracované tak, aby zodpovedali zvyšku bytu.

Dve kúpeľne dokončujú byt. Jedna z nich je malá a má drevenú skrinku, ktorá skrýva práčku, ako aj niektoré užitočné úložné priestory. Skriňa sedí v malom kruhu a zodpovedá márnosti, ktorá zase ponúka skladovanie.

Ďalšia kúpeľňa je väčšia a má veľkú vaňu, krásne osvetlenie nálady a dokonca aj TV. Obe kúpeľne sú obložené betónom a ten má plne osvetlený plexisklo.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár