Súčasné rozšírenie pre včasnú vilu 1900: dom Matai na Novom Zélande

Parsonson Architects dokončil redesign Matai House, príjemný rodinný dom v Wellingtonu na Novom Zélande. V polovici 19. storočia bola vila jednoduchá, s miestnosťami umiestnenými na každej strane centrálnej chodby a kúpeľňou v zadnej časti. Bolo potrebné lepšie prepojenie medzi interiérmi, ako aj väčší obytný priestor a dve ďalšie izby pre rastúcu rodinu.

Táto architektúra bola napadnutá tým, že sa architekt rozhodol rozdeliť dom do dvoch obytných miestností: starého domu a nového moderného rozšírenia.

Ako vidíte v fotogalérii nižšie, pridanie má dobre definovanú osobnosť: "Ak chcete tento rozdiel zdôrazniť a pripojiť dom so slnečnou zadnou časťou sekcie, vytvorili sme sériu betónových platforiem s drevenými schodmi medzi vytvorením nového zvýšený rodinný obývací priestor vedúci k väčšiemu slnečnému zadnému nádvoriu. Umiestnili sme dve nové spálne a kúpeľňu nad novým obytným priestorom. Strechy a vonkajšie steny nástavca sú vytvorené v rovnakom vlnitej farbe ako starý dom, ale sú zložené tak, aby vyhovovali funkciám, ktoré obklopujú, a vyhnú sa obálke budovy WCC ", vysvetlili architekti. Nachádza sa na konci vily chodby, nový obývacia izba je zaplavený v prirodzenom svetle kvôli rozsiahle zasklievanie. [Fotografie od Paula McCredieho]

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár