Betónový dom so sušenou krásou a oko pre módu

Dokončená v roku 2014, rekonštrukcia tohto 40-ročného domu donútila architektov Airhouse Design Office trochu premýšľať o krabici. Dom sa nachádza v meste Jiyugaoka v Japonsku a je vybavený neupravenými povrchmi betónu. Leštený betón definuje niektoré oblasti, zatiaľ čo iné boli ponechané v pôvodnom stave, s odštiepenými hranami a rohmi pre autentický vzhľad.

Najväčšia časť domu je otvorená, ktorá zahŕňa obývaciu izbu, kuchyňu a malú jedálenskú časť na boku. V kuchyni sú betónové pracovné dosky a čierne prívesky visiace nad ostrovom.

Celkový dizajn má taký nedokončený vzhľad, ktorý klient požadoval. Surové betónové steny, stropy a podlahy sú v kontraste s modernými spotrebičmi, ale zároveň boli použité na skrytie väčšiny týchto vlastností.

V kuchyni nie sú žiadne nástenné skrinky alebo police. Všetok úložný priestor je zasunutý do spodnej skrinky, čo umožnilo vyzdvihnúť ešte väčšie steny.

Malý jedálenský priestor s jednoduchým obdĺžnikovým stolom a štyrmi stoličkami sa nachádza v pokračovaní kuchynského ostrova. Malé kovové svietidlá poskytujú trochu kontrastu, ale zachovávajú aj celkový priemyselný vzhľad. Židle trochu zahrievajú priestor s ich vystaveným dreveným rámom.

Zvyšok otvoreného pôdorysu je strohý a nie tak príjemný, ako by ste očakávali. Dlhý stôl bol inštalovaný pozdĺž steny, pred oknami a postavený okolo stĺpa.

Na ďalekom konci izby je vstup do chodby. Za vysokým oddielom je vyvýšený priestor na spanie. Otvára sa na veľký balkón a je sotva viditeľný.

MoreINSPIRATION
  • Krása betónu od interiéru k architektúre
  • BAK Architects postaviť Betónový dom v lese Mar Azul
  • Šatníková podlaha: Nadčasová krása pre každú izbu domu

Odtiaľ sa dá pozorovať zvyšok otvoreného plánu. Spací priestor je tak jednoduchý, ako to môže byť, s ničím iným ako komfortným matracom a akcentujúcim osvetlením.

Chodba, ktorú sme spomenuli, je najzaujímavejšou časťou domu. Celá rekonštrukcia bola projektom určeným pre milovníkov módy, takže architekti si predstavovali, že tento priestor má dvojitú funkciu. Slúži tiež ako šatník.

Sklenené obrazovky umožňujú majiteľovi zobraziť svoje oblečenie zo stropných koľajníc. K dispozícii je špeciálna skriňa na topánky, rovnako ako figurína na zobrazovanie kompletných oblečenia.

Kúpeľňa je celkom zaujímavá. Voda i sprcha sú umiestnené v holé betónové plošine. Strop zostal nedotknutý a medzi sprchou a vaňou bola pridaná sklenená deliaca plocha.

Betónová doska podporuje umývadlo a na stenu je namontované veľké zrkadlo. Celý dizajn je strohý, ale nie nezáväzný.

Pri prepracovaní domu s rozlohou 114 štvorcových metrov vytvorili architekti sériu hranatých priečok, čo znamenalo, že dom by mal priestory s nepravidelným tvarom. To mu dáva špeciálnu auru a spolu s ostatnými vlastnými detailmi z neho robí jedinečný typ domova. Tím úplne predstavil konvenčné koncepty a prišiel s dizajnom mimo kancelárie.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár