Kompatibilný starý a nový dizajn Tvarovanie domácej transformácie 1930

Videli sme náš spravodlivý podiel na úžasnej transformácii domu. Tento ďalší dom bol navrhnutý tak, aby zachytil vaše oko ako červená bodka v mori čiernych bodiek. To, čo býval dom v 30. rokoch minulého storočia v kanadskom Toronte, bol obnovený Johnsonom Chouom, keď jeho dizajnérske štúdio objavilo pôvodnú budovu v novom redesenovaní. Známy ako142 Kenilworth, kompletne zrekonštruovaný domov zobrazuje pôvodné tehly, ktoré boli oživené.

Tento dom potreboval kompletnú rekonštrukciu vrátane otvorenia svetla a vzduchu. Veľkolepé otočné sklenené dvere prepichujú zasklenú zadnú stranu, čo vedie k útulnej terase. Dokonca aj zďaleka táto štruktúra tridsiateho storočia prináša pocit úcty a pocit údivu.

Z vonkajšieho hľadiska zdánlivo skromný dom súvisí so susednými domami z hľadiska dizajnu a rámca. Udržanie línie strechy a krásnej murovanej stavby bolo dôležité na to, aby sa úplne premenil domov do jeho okolia. Piercing fasády, okná od podlahy až k stropu na prvom poschodí zažiari prirodzené svetlo v jasných otvorených spoločenských priestoroch. Okná na poschodí vystupujú z modernej geometrickej atmosféry.

Vyčnievajúci okenný rám dáva ďalší rozmer hliníkovým knižniciam, ktoré prasknú cez sklenenú podlahu až k druhej úrovni, vizuálne a priestorovo spájajúce spoločenské a súkromné ​​štvrte. Ďalšie okienko sa otáča za rohom a okamžite sa divíte, ako sa vyzerá zadná časť domu. Vychutnávaný trojuholníkovým oknom s tmavým rámom, ktorý svieti na modernej voľne stojacej vani, tento dom snov dokazuje, že pútavý kúzlo z minulosti robí neuveriteľnú rekonštrukciu.

Architekti svietia svetlo na myšlienky, ktoré úplne transformovali tento domov: "Koncepcia návrhu bola dvojaká: na perforáciu objemu budovy s otvormi na zabezpečenie vizuálneho prístupu v celom priestore na horizontálnom a vertikálnom rozmere; a vytvoriť motív, ktorý novo definuje existujúcu budovu ako rad prekrývajúcich sa "rámcov", ktoré fungujú buď ako portály, alebo ako prístroje na prezeranie. Projekt sa zameriava na vytváranie objemov tečúcich priestorov v horizontálnom i na vertikálnom rozmere a kinestetické skúsenosti s rámcovými pohľadmi z vnútra a bez.”

Nový pôdorys umožnil vytvorenie priestoru s dvojitou výškou, ktorý sa používa ako nová obytná plocha, kde sa každý zhromažďuje v jasnej a veselá atmosféra. Zakomponované šablóny zdobia a zafarbia dom, čím sa zdajú byť elegantné a sofistikované vo fotografiách Brendy Liu. Možno budete chcieť premýšľať o zmenách vykonaných v tomto dome pred začatím renovácie vo vašom vlastnom dome.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár