Kompaktný dom v Španielsku so zatýkajúcou sa obrátenou podlahou

Tento dizajn kompaktného domu sa nachádza v starom meste Blanes, v štvrti Girona, Španielsko. Vďaka tomuto dizajnu je kompaktný dizajn vášho dizajnu upútaný farebným kontrastom a elegantnými modernými dizajnovými líniami. Architekti Jordiho Queralta spolupracovali s La Boqueria, aby postavili túto pútavú štruktúru pod španělským slnkom. Táto zvedavá stavba je v skutočnosti útulný domov známy akoDom Ca's Bouer.

Funkčné a zobrazujúce príležitostný dizajn, podlahový plán bol výrazne rozdelený na spoločenské a súkromné ​​priestory. Táto kompaktná prízemná podlažia ukrýva garáž, malú pracovnú plochu a úložný priestor a umožňuje priame napojenie na ulicu. Vďaka priestoru na spanie v druhom poschodí je kompaktný domov inteligentným dizajnom, ktorý je zjednotený vnútorným schodiskom a vonkajším schodiskom.

Na tretej a štvrtej úrovni sociálna oblasť zhromažďuje pohľad na okolie (inak sa nedá získať), zatiaľ čo zaplavuje tento denný priestor s prirodzeným svetlom. Tento obrátený podlahový plán pomáha domácej ponuke čo najlepšie možnosti životného štýlu pre rodinu obývajúcu tento kompaktný dom. Pozrite sa na tieto 10 vecí, ktoré by som chcel, aby moja realitná kancelária povedala, aby som sa nezneužil pri nákupe nového domu.

Architekti tvrdia, že si predstavujú kompaktnú veľkosť domu pomocou vertikálneho dizajnu: "Aby sme vyrastali vo výške, postavili sme oceľovú konštrukciu, ktorá prepichuje existujúce dosky, aby nedošlo k poškodeniu existujúcej konštrukcie a k materializácii nových dosiek s keramickými výplňovými blokmi a betónovými predpripravenými nosníkmi. Vzhľadom k rozmerom plochy (6,45 m x 18 m); na usporiadanie všeobecnej distribúcie sme zoskupili prevádzkové priestory a vertikálny tok spoločnej steny a ponechali voľný priestor na fasáde. Usporiadanie izieb je definované vnútorným rytmom stropu (nosníky a keramické plniace bloky). Spoločný priestor je definovaný tromi doskami, jedným otvoreným priestorom, ktorý hľadá vizuálny vzťah vo výške s vonkajšou stranou a rôznymi oblasťami puzdra. Všetci prichádzajú spolu cez komín, hlavný prvok sa sústreďuje do priestoru.”

Fotografie od Eugena Ponsa a Núrie Ginèsa ukazujú, ako bola štruktúra navrhnutá nielen funkčná, ale aj pozorná. Vychádzajúc z bielej fasády prerušenej oceľovými lamelami Corten a ďaleko ďalej, nájdeme inšpiratívny domáci dizajn, ktorý využíva uvedený spôsob obnovy a modernizácie možností.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár