Súkromná rezidencia maximalizuje pohodlie cez veľké terasy

Casa MCO je súkromná rezidencia nachádzajúca sa v Brazílii v Brazílii. Ponúka celkovo 400 metrov štvorcových obytného priestoru a je postavený na pozemku o rozlohe 700 štvorcových metrov. Bol to projekt, ktorý vyvinuli architekti Filipe Monte Serrat a Camilo de Lannoy z Esquadra | Yi, flexibilná organizácia, ktorá podporuje spoluprácu a pracuje s inovátormi, tvorivými odborníkmi a odborníkmi z rôznych oblastí v závislosti od projektu.

Dokončený v roku 2013, rezidencia vďačí za svoju modernú architektúru a kompozíciu. Dom stojí na okraji miesta a toto rozhodnutie bolo prijaté s cieľom reagovať na jeden z požiadaviek klientov, ktorí nechceli malú záhradu na zadnej strane, ale skôr obrovský zelený priestor, ku ktorému by mohli pristupovať z častí dom.

Umiestnenie domu na mieste má takisto vplyv na vystavenie slnku a túžbu čo najlepšie využiť dostupný priestor. Rezidencia sa otvára na juh cez dlhú krytú terasu. K dispozícii je malý kruhový bazén a otvorený salónik.

Veľká kovová pergola na jednej strane domu vytvára polosúkromný salónik, ideálny pre relaxáciu alebo trávenie času s hosťami. Nad touto terasou sa otvára horná úroveň pohľadov a okolia.

MoreINSPIRATION
  • Súkromná rezidencia obklopená veľkými Puriri stromami
  • Priestranná rezidencia harmonizovaná s prírodou cez veľkú verandu
  • Moderná rezidencia v meste Lima ponúka hladký prechod medzi sociálnymi a súkromnými priestormi

Garáž je čiastočne zabudovaná do miestnosti, čo maximalizuje obytné priestory na zemi a na vyšších podlažiach.

Interiér je organizovaný pozdĺž centrálnej cirkulačnej oblasti, ktorá ich spája. Súkromné ​​priestory sa nachádzajú na hornej úrovni, zatiaľ čo sociálne oblasti sú v prízemí. Priestor je priestranný a otvorený, s plnými oknami a posuvnými sklenenými dverami, ktoré ho spájajú s dlhou terasou.

Kuchyňa je veľká a vzdušná. Má veľký ostrov s predĺženým sklom, ktorý slúži ako jedálenský stôl alebo bar. Jeho farebná paleta je neutrálna a rôznorodá. Slnečná žlťanka Bertoia žliazky rozjasní priestor, zatiaľ čo čierna úložná jednotka a teplé drevo ju rozdrvia a spôsobia, že sa cíti príjemne.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár