Moderná re-interpretácia tradičného rumunského domu

Toto je Casa G3, zaujímavá rezidencia, ktorá sa nachádza v Otopeni, neďaleko Bukurešti, hlavného mesta Rumunska. Projekt zahŕňal konsolidáciu a rozširovanie existujúceho domu a bol dokončený v roku 2015 štúdiom LAMA Archtiectura, ktoré založili dvaja mladí architekti, Calin Radu a Dan Enache, spojený so spoločnou vášňou k úprimnému dizajnu.

Dvaja zdieľajú rovnakú víziu a používajú ju na to, aby každému projektu poskytli logo, niečo, čo ho identifikuje, čo mu dáva charakter. Tvoria to po analýze tematickej témy projektu, jeho priania, ako aj miesta a kontextu.

Pri prepracovaní existujúcej štruktúry a vytvorení celkovej rezidencie, ktorá sa dnes nazýva Casa G3, architekti čelili sérii výziev jedinečné pre lokalitu a projekt. Pôvodný dom sa rozkladal na ploche 100 metrov štvorcových a zahŕňal suterén, prízemie, prvé poschodie a podkrovie.

Jeho štruktúra bola zachovaná, ale jej vzhľad sa mení. Teraz je to moderná reinterpretácia tradičného domčeka so šikmou strechou.

Rozšírenie, ktoré bolo pridané do existujúcej budovy, má súčasný tvar a dizajn a zdieľa podobnosti s tým, čo je známe ako origami, v tomto prípade z betónu. Predĺženie je pripojené k starému domu a medzi nimi je vytvorený vizuálny a priestorový dialóg.

Nový vstup do domu sa nachádza v mieste, kde sa stretávajú dva zväzky (pôvodný dom a nástavba). Vstupná zóna tieto objemy zjednotila a vytvorila silné a prirodzené spojenie medzi nimi.

Nové rozšírenie obsahuje priestranný a vzdušný obytný priestor, zatiaľ čo zvyšné priestory sú obsiahnuté v starej budove. Spoločne tieto dve zväzky obsahujú všetky potrebné prvky pre pohodlný a príjemný rodinný dom.

MoreINSPIRATION
  • Moderná a tradičná slovinská architektúra sa stretáva v kompaktnom dome
  • Dovolenka kabína dostane kontrastné rozšírenie ešte spája
  • Moderný dom betónu postavený na rozpočte a predstavovať nepravidelný tvar

Veľká drevená paluba obklopuje oba tieto zväzky a ďalej zdôrazňuje spojenie, ktoré zdieľajú. Drevená paluba takisto vytvára pocit kontinuity v celom obytnom priestore, a to ako pre interiér, tak aj pre exteriérové ​​priestory.

Rozšírenie drevenej paluby zahŕňa bazén s priľahlou terasou. Exteriérovým priestorom dominuje betónový baldachýn s sochárskym a zjednodušeným dizajnom. Tento prístrešok je vonkajší obytný priestor vybavený komfortným osvetlením sedenia a akcentu.

Paleta materiálov použitých v tomto projekte zahŕňa šedé sklopené plechy pre strechu, betón pre steny a strop, drevo na podlahu a palubu a dlaždice získané z pôvodnej strechy, ktoré sa teraz používajú ako dekorácie pre exteriérovú akcentačnú stenu. Drevené trámy, ktoré sa nachádzajú vo vnútri, boli získané zo starého dizajnu.

V suteréne sa nachádza vínna pivnica a technická miestnosť. Obývacia izba a čiastočne zastrešená terasa sú umiestnené v novom prístavbe v prízemí. Kuchyňa, jedáleň, obývacia izba, šatník a kúpeľňa sú dom v pôvodnom objeme aj na prízemí.

Pôvodný objem domu bol navrhnutý tak, aby zahŕňal aj podkrovný priestor, kde sa nachádza hlavná spálňa s obkladačkou a kúpeľňou, spálňa pre hostí a detská izba. Rebrík ponúka prístup z detskej spálne do samostatnej spálne umiestnenej v hornej časti kúpeľne v prízemí.

Ako môžete vidieť, architekti sa podarilo vyťažiť čo najviac z pôvodnej konštrukcie a dizajnu a potom pridali rozšírenie, ktoré má celý projekt sledovať moderným a zaujímavým dizajnom s množstvom charakteru.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár