Historická anglická chata s konzolovým glazovaným nástavcom

Z meandrovitého listnatého krajinného pruhu by nepríjemný pohľad na živé ploty neodhalil nič neobvyklého o tejto útulnej chatke. Odstúpte od cesty za zelenými trávnikmi a domácimi kvetmi, červené strešné tašky zozbierajú mechy a tradičné drevené rámované okná sa zahnúť za hustým brečtanom, bez toho, aby bolo jasné, čo leží za nimi.

Tento prvok prekvapenia spôsobuje, že tento nový architektonický doplnok je ešte dôležitejší. Ako ste za roh štrku pohonu, dom sa stáva náhle priehľadný vďaka ultra modernej sklenenej steny, ktorá robí otvorenú kuchyňu pod plávajúcim konzolovým stropom v strede domu.

Krásna lesná príroda filtruje svetlo na pracovnú plochu z kameňa a stôl v kuchyni. Výrobcovia televízie a filmu Elaine Sperber a Nick Manzey chcú maximalizovať výhľad na záhradu a stromy.

Pár sa oboznámil s ocenenou umeleckou galériou architekta Stephena Marshala a dom umeleckého umelca navrhuje miestny sochársky park Roche Court a bol rád, že používa podobný prístup k materiálom a podrobne rozširuje obytné priestory a prirodzené osvetlenie v chate Hampshire.

Podstatné dubové dvere sa otvárajú a otvárajú sa, čo umožňuje ľahký prístup na vonkajšiu zelenú bridlicovú terasu, na stolovanie pod balkónom a BBQ.

Podlaha spája vnútorné a vonkajšie priestory a kontrastuje s maľovaným tehlom a bridlicou viktoriánskej chaty. Nové výhľady otvorili útulné drevené trámové posedenie s výhľadom do ľahkej kuchyne.

Prístup architekta k plánu bol "dokončiť" námestie.

"Existujúca chata má plán" L "a predĺženie sedí v medzere, mierne zadržané, aby sa udržalo mimo dohľadu pri približovaní sa k pôvodnej chate. pôvodná chata je viktoriánska a naše rozšírenie by sa vzťahovalo na moderné štruktúry a materiály, doskové sklo a konzoly. "

MoreINSPIRATION
  • Anglická rekonštrukcia chata chalupy s moderným, ostrým twistom
  • Súčasná chata od Garrison Architects
  • Dovolenka kabína dostane kontrastné rozšírenie ešte spája

Rovnako ako u mnohých projektov dokončených v historickom kontexte, zámer Stephen Marshall Architects bol, že rozšírenie by malo byť zreteľne odlišné od pôvodnej budovy, čo by umožnilo čítať samostatne.

V hornej úrovni bola vytvorená nová hlavná spálňa a kúpeľňa s vlastnou kúpeľňou, čo bolo veľmi potešením pre domácich psov, ktorí sa pravidelne usadili na posteli. Nábytok a podlahové krytiny sa spájajú s dubom, ktorý sa používa v okenných uzáveroch. Štruktúra je inovatívna a vyžadovala značné množstvo počítačového modelovania na vytvorenie otvoreného konzolového rohu.

"Vyčnievajúci nosník musel byť predbežne vyklenutý, čo mu umožnilo klesnúť, keď bola naň pôsobená hmotnosť hornej úrovne."

Kúpeľňa sa spája s tlmenými zelenými tónovanými keramickými dlaždicami na jednoduché biele steny a teplú drevenú podlahu.

Krásne odrazy v sklenených stenách sa menia počas celého obdobia a vytvárajú pocit harmónie s okolím. Vnútorné osvetlenie je vďaka vstavaným stropným svietidlám, ktoré neprerušujú prirodzené zelené zobrazenie.

Keď sa spadne za súmraku, teplá žiara pozýva ústup do úkrytu konzoly.

Výstavbu vykonal Martin Price z Salisbury a trvalo 9 mesiacov s určitým oneskorením, ktoré umožnili zriedkavé prieskumy divokých zvierat a netopierov. Rozšírenie o rozlohe 70 m² s celkovým rozpočtom 250 000 libier bolo ukončené vo februári 2015.

Architekti Stephen Marshall spolupracovali s Terry Farrell & Partners pred vytvorením architektov Munkenbeck + Marshall, z ktorých sa vyvinul LLP Stephen Marshall Architects. Táto prax má bohaté skúsenosti s kultúrnymi projektmi, akými sú napríklad Roche Court a Rothschildova nadácia, ktoré získali ocenenie RIBA, a dokončili významný počet unikátnych súkromných domov a rozšírení.

Fotografie od Liz Eve.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár