Rezidencia Bay s dizajnom a betónovým plášťom

Miesto, na ktorom sa nachádza táto úžasná rezidencia, je dosť veľkolepé. Budova sa nachádza v Aucklande na Novom Zélande a sedí na pozemku, ktorý je vyvýšený nad skalnatou zátokou. Stojí pri vchode do dvojpodlažného zálivu so skloneným povrchom smerom na východ a sever, s výhľadom na útes a piesočné pláže.

Dom bol navrhnutý v roku 2014 spoločnosťou Archimedia, štúdiom s holistickou koncepciou a osobitným záujmom o udržateľnosť. Pre architektov predstavuje architektúra výraz syntézy medzi ľuďmi, miestom a časom. Rezidencia Hekerua Bay Residence zaberá 390 štvorcových metrov štvorcových priestoru a maximálne využíva jeho polohu.

MoreINSPIRATION
  • Zreteľná rezidencia v harmónii s okolím a nádhernými výhľadmi
  • Pozývanie rezidencie s betónovým plášťom a obložením z dreva
  • Lesná rezidencia s dreveným a skleneným krytom a zelená strecha

Budova je štruktúrovaná na rade platforiem, ktoré tvoria terasovitú štruktúru. Priestory na každom poschodí sú ohraničené otvorenými terasami, ktoré majú sklenené zábradlie. Ponúkajú neobmedzený výhľad na okolie a zachytia celú krásu krajiny. Klient, ktorý je inžinierom s ostrým pohľadom na detaily, si vybral materiály, ktoré sa týkajú cyperskej a stredomorskej kultúry.

Betón je hlavný materiál použitý v projekte. Okrem toho projektanti tiež používajú travertín s farbou, ktorá sa zhoduje s plážami po zálive a hlinitom pieskovec pripomínajúci blízke ostrovné útesy. Priestory sú usporiadané v zakrivenej betónovej škrupine inšpirovanej konštrukciou štruktúr začiatku 20. storočia, ktoré sa nachádzajú v golfovej oblasti.

V najvyššom poschodí sa nachádza master suite, čitáreň, hosťovská izba a štúdio. Tieto priestory sú pozastavené nad všetkými ostatnými platformami.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár