Sochárske schodisko definuje moderný dvojpodlažný apartmán v Bombaji

Tento apartmán, vytvorený na mieru pre rodiny v indickom Mumbaji, je majstrovským dielom zameraným na nádherné a unikátne schodisko. Keď workshop Arquitectura en Movimiento začal pracovať na tomto projekte, prišli s dobre definovaným programom založeným na potrebách a preferenciách každého člena rodiny a každého priestoru.

Schodisko sa nachádza v strede bytu a bolo navrhnuté ako socha. To je viditeľné odkiaľkoľvek vo verejných priestoroch a je prvkom, ktorý spája ostatné prvky prízvuku.

Jeho dizajn a charakteristiky sa replikujú v iných architektonických a dizajnových prvkoch, ako je strop v obývacej izbe.

Rozdeľovač s vertikálnymi drevenými laťmi umiestnenými rovnobežne medzi sebou je tiež navrhnutý tak, aby napodoboval schodisko, a to ako v tvare, tak aj v materiáli.

strop hrá rozhodujúcu úlohu tu. Architekti využili priestor medzi lúčmi na osvetlenie miestnosti jemným a jedinečným spôsobom.

MoreINSPIRATION
  • Podnikateľský apartmán na hranici moderného a rustikálneho
  • Dom PinBall - moderná rezidencia so sochárskym vkusom
  • Klasický čierny a biely apartmán s moderným dotykom

Každá izba má rozdielnu atmosféru. Jedálenský priestor má napríklad mramorové podlahy a neutrálnu a jemnú farebnú paletu, ktorá má vytvoriť upokojujúcu a príjemnú atmosféru. Strop je opäť ústredným bodom dekorácie.

Spálne majú tiež svoj vlastný charakter a štýl. Geometria celkového dizajnu spôsobuje, že jeho prítomnosť bola zaznamenaná v prvkoch, ako sú žalúzie na oknách a akcentovaná stena ozdobená vlastnými umeleckými dielami.

polica na regáloch v tejto spálni je len pre svoju umeleckú a sochársku krásu. Farebné akcenty dodávajú miestnosti dynamiku a v tomto jednoduchom nastavení vyzerajú skvelo.

Pokojný a pokojný priestor ukrytý za rozdeľovačom políc slúži ako pracovná oblasť. Je zdobený jednoduchou palubou a využíva svetlo, ktoré prechádza obrovskými oknami.

Kuchyňa je tiež považovaná za verejný priestor. Je to priestor pre rodinné stretnutia a bol navrhnutý s jednoduchými líniami a čistými materiálmi, aby sa vytvorila pokojná a elegantná atmosféra. Ostrov zdvojnásobuje ako bar a drevené akcenty vystupujú a kontrastujú s bielym pozadím.

V apartmáne je aj miestnosť na pooju, ktorá bola navrhnutá ako miesto pre rozjímanie, harmóniu a duchovné stretnutie. Jednoduchý dekor a teplé materiály a farby to odrážajú.

Integrácia niektorých tradičných prvkov do súčasného prostredia bola výzvou. Táto stena bola premenená na ohnisko, ktoré má zdôrazniť krásu diel a všetkých ozdobených kusov.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár