Byt sa dostane do pôvodnej dispozície po rekonštrukcii

Každý projekt renovácie má svoje výzvy. Zvyčajne to súvisí s výberom správneho štýlu, správnej palety farieb alebo správneho rozloženia medzery, ale čo môžete urobiť, keď nemôžete zmeniť rozloženie. V tom prípade musíte pracovať s tým, čo máte. Práve to urobil tím v sieti Xue Jin Architecture Network, keď remodelovali tento byt v Chongqingu v Číne.

Pretože skoro všetky steny vnútri bytu boli nosné prvky, architekti boli nútení udržiavať ich na mieste a nemali možnosť ich demontovať. Stále museli zmeniť rozloženie bytu a to bolo zložité. Ich klienti chceli, aby bol byt pohodlnejší, priestrannejší a jasnejší a chcel, aby sa kuchyňa a kúpeľňa premiestnili. Chceli, aby sa vetranie zlepšilo v celom byte.

Na prekonanie týchto výziev sa architekti sústredili na otvorenie priestorov odstránením akýchkoľvek priečok, ktoré neboli nosnými stenami, a kombináciou funkcií, aby sa dosiahla vyššia priestorová efektivita a jasnejšia a priestrannejšia atmosféra. Nový dizajn zaisťuje bezproblémový prechod medzi vchodom, obývačkou, kuchyňou a jedálenským kútom. Nástenka, ktorá oddeľuje obytnú plochu od balkóna, má teraz aj veľký kruhový otvor, ktorý je docela cool design.

MoreINSPIRATION
  • Apartmán Smart Tel Aviv vylepšený s novým rozložením
  • Priestranný apartmán 3 + 1 s balkónom o rozlohe 7 m²
  • Upokojujúci apartmán v Taliansku s neobvyklým, ale praktickým rozložením

V obývacom priestore je zvyčajne navrhnutá nástenná jednotka kombinovaná s niekoľkými rôznymi prvkami, ako je pohovka, pracovný stôl a skladová skrinka. Je to hybridný kus, ktorý umožňuje, aby bol tento priestor flexibilný a slúžil viacerým účelom. Tiež balkón a jedáleň sú nepredvídateľné priestory, ktoré umožňujú veľa prírodných do bytu cez veľké okná, ale ktoré tiež vyzerajú a cítia skutočne útulné.

Spací priestor je trochu neobvyklý. Namiesto vytvorenia dvoch oddelených, ale veľmi malých spální navrhli architekti túto veľkú drevenú plošinu, ktorá mohla obsahovať dve postele a dostatok skladovacích priestorov. Pokiaľ ide o novú kúpeľňu, bola presunutá do miestnosti, kde bola kuchyňa, a má vaňu zabudovanú do plošiny s útulným zabudovaným sedením.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár