Akrylátové lasoly a štylizované púpavy: Johnson & Johnson Vision Care

Beriete radosť z návštevy oftalmológa? Možno by ste to mohli vidieť moderné očné kliniky predstavil si ako miesto zázraku, verziu dospelého oka lekára. Starostlivo vyberať materiály a ľahké detaily, kreatívne mysleSergey Estrin architektonické štúdiá zachytil podstatu starostlivosti o oči v modernej atmosfére plnej nádeje v rámci tohto odborného vzdelávacieho centra pre špecialistov na starostlivosť o zrak.

Oční profesionáli pracujú v prostredí, ktoré je nielen vizuálne príjemné, ale aj teplo a upokojenie. Zaokrúhlenú recepciu Corian, kde sa predstaví "rukávy" žiariaceho akrylového skla, je ústredným bodom, keď vstúpite do kancelárií Johnson & Johnson Vision Care Institute v Moskve. Medené steny definujú inak sterilné prostredie. Vyhnúť sa "klasickému", bázlivému použitiu bielej farby a nahradeniu ju jasnými svetlami skrytými v dizajne, architekti oživili priestory. Jasné farby a štylizované štylizované púpavy sa objavujú ako akcenty.

Od podlahy až po strop, žiariace sklenené vložky inštalované Nayada medzi medenými panelmi vytvárajú pocit väčšieho priestoru. V kontraste s diskrétnymi monochromatickými dizajnovými interiérmi tieto geometrické vložky rozdeľujú monotónnosť tým, že ponúkajú množstvo vizuálnych rozmerov.

Tu je niekoľko detailov, ktoré svietia svetlom na architektonické riešenia používané v tejto modernej očnej klinike: "Kopírovanie stien sa vykonáva pomocou sivých vodotesných panelov. Očné vyšetrovacie miestnosti vyžadujú obmedzenia na prirodzené svetlo, takže hluché steny sa nachádzajú všade v týchto priestoroch. Súčasne neexistuje pocit uzavretého priestoru - pretože okná sa nachádzajú na koncoch všetkých chodieb. Interiér harmonicky oživuje biele laminované dvere. Opálový film na sklenených priečkach a dverách je vyrobený podľa návrhov architektov. Vnútorné steny posluchárne, ktoré sa používajú na konferencie a vystúpenia, sú obložené trapézovými panelmi. Na koncoch sú namontované svetelné pásy LED. Steny s geometrickými vzormi, stoly so skosenými základňami a trojuholníkové svetlá tvoria veľmi dynamický priestor. Prestaviteľné priečky umožňujú ovládanie vnútorného priestoru hlediště.

Dávajte si pozor, aby ste sa pozreli bližšie a zdieľali s nami svoje obľúbené detaily?

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár