Imperatívny trvalo udržateľný dizajn: Rezidencia 20th Street, San Francisco

Jednou z najväčších výziev je vylepšiť domov a priniesť viac priestoru. Keď klient požiada o rozšírenie existujúceho obývacieho priestoru, musíte brať do úvahy skutočnosť, že ste viac premenili a prispôsobili miesto, než začať ho rozvíjať od začiatku. Tím SF-OSL, architekti zodpovední za obnovu Rezidencia na 20. ulici, mala jednu otázku: ak je priestor obmedzený (kvôli tomu, že hovoríme o úzkom susedstve, stráženom na jednom konci a druhým domami), ako sa dá vyriešiť priestorový problém? Nakoniec to vyriešili: "Aby sme to dosiahli, čoskoro sa ukázalo, že rozširovanie strechy bolo naším jediným spôsobom."

Transformácia priestoru priniesla výhodu: nádherný výhľad na San Francisco Bay. "Existujúce 1575 štvorcových stôp sa stalo 2225 štvorcových stôp - súkromná doména by zostala v 2. poschodí - zatiaľ čo verejné funkcie by vyústili do prírastku na streche - klasické, ale jasné programové rozdelenie." Ulica fasády, všetky čierne má pravidelné okná, aby chránili obyvateľov pred slnkom počas horúcich letných dní. Zadná časť domu je o niečo viac vietor a ponúka úžasný výhľad. Vnútorné / vonkajšie obytné priestory (voľné priestory) spájajú obyvateľov s vnútorným dvorom, ktorý je považovaný za súkromnú oázu zelených bujných vegetácií. Architekti sa snažili minimalizovať plytvanie materiálmi a inštalovali aj solárne panely. Ich záujem o trvalú udržateľnosť ich vybral pre fasádu domu, materiál Ramp Armor, ktorý sa v podstate používa na výrobu skateboardových ramp.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár