Kompaktná štúdiová kabína navrhnutá pre dvoch architektov s láskou k hudbe

Len ďalšia typická kabína v lese ... nie? No, zdá sa to na prvý pohľad, ale je tu veľa o tejto štruktúre, ktorá nie je typická. Po prvé, umiestnenie sa môže zdať izolované, ale jeho blízky sú blízke. Potom tu je aj dizajn. Trojuholníkový rámček nie je úplne bežný, hoci dizajny rámu A sú skutočne obľúbené medzi malými domami a kajutami všeobecne, najmä moderným druhom. Tieto prvky a niekoľko ďalších museli starostlivo zvážiť architekti v Attic Lab pri spustení tohto projektu v roku 2017.

Kabína sa nachádza v meste Kerala v Indii a má rozlohu 46 metrov štvorcových. Trvalo to len 2 mesiace architektov, aby ju vybudovali, a to zahŕňalo nepredvídané oneskorenie spôsobené silným dažďom. Ich klientmi boli pár architektov so záujmom o hudbu a maľbu. Chceli, aby to bolo ich domácim štúdiom, miestom, kde môžu pracovať, praktizovať hudbu a relaxovať.

Vzhľadom na požiadavky, interiér musel byť flexibilný, takže architekti ho štruktúrovali na dvoch úrovniach. Je tu prízemie, kde sa nachádza pracovná oblasť, hudobný tréningový priestor a diskusná zóna a tam je aj podkrovie, ktoré slúži ako rekreačná oblasť. Interiér ako celok je moderný a kompaktný.

MoreINSPIRATION
  • Vincent Kartheiserova Hollywoodska kabína - kompaktný ale dobre navrhnutý priestor
  • Architekti sa dostanú do kontaktu s prírodou: štúdio navrhnuté firmou Bark Architects
  • Wintergreen Montain Cabin od spoločnosti Balance Associates Architects

Architekti čelili sériu výziev na ceste. Rozpočet a čas výstavby boli oboma hlavnými problémami, s ktorými sa úspešne zaoberali. Jedným z riešení bolo odstrániť potrebu ťažkého základu tým, že sa podkroví neposkytli žiadne steny a oddeľovače, pretože trojuholníkový profil nevyžadoval žiadne. Dlhá a strmá šikmá strecha rámuje kabínu a poskytuje jej kompaktný a zároveň praktický charakter.

Na ďalšie zníženie nákladov na projekt boli materiály jednoduché. To zahŕňalo použitie recyklovanej laterity, recyklovanej ocele, terakoty, cementovej dosky, MDF, preglejky a skla. Štúdio nemá na svojich stranách obrovské bezrámové otvory, ale navyše ponúka štítové okná, ktoré zaisťujú prirodzené vetranie v celom priestore a ktoré poskytujú dostatočné množstvo prirodzeného svetla a poskytujú tieň.

Podkrovie slúži ako izolátor v prízemí, čím udržuje priestor chladný a útulný. Vysoké stromy blokujú slnko pomerne efektívne, takže podkroví nie je tak horúce, čo nás privádza späť k pôvodnej myšlienke. Ide o skutočne vyvážený dizajn, a to ako zo štrukturálneho, tak estetického hľadiska.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár