Rezidencia v roku 1890 nadobúda kompletnú rekonštrukciu a moderný doplnok

Toto je rezidencia Glebe, dom v Ottawe, Kanada. V poslednej dobe prešla budova rozsiahlou rekonštrukciou. Celý interiér bol zrekonštruovaný a aktualizovaný. Okrem toho sa v dome tiež dostal prídavok 1 500 stôp. Bolo to projekt Betay-Csorba Architects.

Dom bol pôvodne postavený v roku 1890, takže nie je tak moderný a nový, ako sa môže zdať. Ale nedávno získal nový vzhľad a novú identitu. Existujúca dvojpodlažná štruktúra sa zachovala ako prvok, ktorý pripomína majiteľom minulosť a ich históriu. Do tejto štruktúry bola pridaná tretia podlažia spolu s trojpodlažným doplnkom. Nové oblasti majú čierne kovové panely a kontrastujú s pôvodnou bielou štruktúrou.

MoreINSPIRATION
  • Súčasná rezidencia v meste Costa d'en Blanes spoločnosťou SCT Estudio de Arquitectura
  • Osempodlažná rezidencia v meste Senri
  • Štýlové pred a po úplnej rekonštrukcii domu

Projekt bol náročný hlavne kvôli prekážkam, ktoré prezentovala lokalita. Preto musel byť rozšírenie postavené okolo starého javorového stromu. To si vyžadovalo vytvorenie jedinečného dizajnu pre projekt. Skutočnosť, že neexistuje kontinuita medzi starou štruktúrou a novými prírastkami, je zámerná.

Kontrast medzi týmito dvomi je silný, ale aj medzi sebou navzájom hladko komunikujú. Séria prepojených prázdnych priestorov preniká do objemu a vytvára svetlé hriadele a vizuálne spojenia medzi miestnosťami. Tieto dutiny sú tiež vhodné pre ventiláciu. Ďalším krásnym prvkom je strešná záhrada, ktorá zostáva skrytá za vysokými stenami.

Autor: Simon Jenkins, E-Mailom

Zanechajte Svoj Komentár